Ex-Club-speler onthult: "Hoe de Anderlecht-fans hun eigen spelers heel de match uitschelden..."

Tuur Dierckx stond afgelopen zondag 76 minuten in de basis bij Westerlo in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen RSC Anderlecht. Westerlo pakte vooralsnog negen punten en dat allemaal in eigen huis. Nacer Chadli maakte zijn debuut en daar waren heel wat tweets over. Paars-wit leed dan weer haar vierde nederlaag van het seizoen, ook tegen Cercle, Union en Gent werd eerder al verloren. Tuur Dierckx had in Koolcast Sport enkele opvallende uitspraken over Anderlecht in petto. Voetbalflitsen bundelde ze.

Tuur Dierckx Koolcast Sport

"Ik herinner mij nog de tijd dat wij met Club Brugge op Anderlecht gingen voetballen en dat het toen achttien of negentien jaar geleden was dat Club Brugge had gewonnen op Anderlecht", begint Tuur Dierckx.

tuur dierckx anderlecht

"Ik denk nu dat er geen enkele ploeg is, met alle respect, die naar Anderlecht gaat en zoiets heeft van: 'dit gaat moeilijk worden vandaag'", aldus de Westerlo-winger. Een opvallende uitspraak over de man met een Club Brugge-verleden. Ook Peter Vandenbempt was al streng voor Anderlecht na de nederlaag in Westerlo.

tuur dierckx anderlecht koolcast sport

"Ook als ge bijvoorbeeld ziet, met alle respect voor de supporters van Anderlecht, maar hoe zij heel de match op hun eigen spelers, op hun eigen club aan het roepen zijn, aan het uitschelden zijn, dat geeft perfect de situatie weer van hoe het er nu binnen de club aan toe gaat en dat is echt niet goed", sluit Tuur Dierckx af.

tuur dierckx westerlo koolcast

Het is knap hoe Tuur Dierckx zich heeft teruggeknokt naar het hoogste niveau. Hij komt net uit een acht maanden durende revalidatie na een kruisbandblessure en maakt nu het mooie weer bij Westerlo. Hopelijk is de ex-speler van onder meer Club Brugge, Antwerp, KV Kortrijk en Waasland-Beveren nu eindelijk verlost van alle blessureleed, want het was niet zijn eerste zware blessure. "Ik heb nog unfinished business af te werken in 1A", klonk het eerder al bij Tuur Dierckx. De Westerlo-aanvaller speelde nog 61 matchen voor Club Brugge en zat in dezelfde generatie als Nikola Storm en Sander Coopman.

Hier zien we Tuur Dierckx aan het revalideren:

Tuur Dierckx was enkele maanden geleden ook te gast in MIDMID, samen met Nikola Storm. Samen met de presentatoren Sam Kerkhofs en Evert Winkelmans blikten ze terug op hun tijd bij Club Brugge. Op de vraag wie de zotste Club-speler in die tijd was, kwam al snel de naam van Felipe Gedoz naar boven. Hij zat naar het schijnt vaker op café dan op een voetbalveld. De Braziliaan speelde 74 wedstrijden voor Club, waarin hij twaalf keer scoorde en ook achttien assists gaf. Tegenwoordig speelt hij bij Clube do Remo in de Braziliaanse derde klasse.

Felipe Gedoz

"Die is met minder geld terug naar Brazilië gegaan dan waarmee hij is gekomen. Die heeft volgens mij op drie jaar tijd vier auto's geleased, geen enkele keer gekookt in zijn appartement, die was vijf dagen op zeven op stap. In de Pick zat hij altijd rechtsboven op een krukje, altijd tequila-shotjes te drinken.", aldus de aanvaller van KVC Westerlo. 

Tuur Dierckx over Filipe Gedoz

Ook interessant