Geen 3e promotie op rij? 2e Provincialer grijpt naast periodetitel na verlies tegen nummer 13

Bij Voetbalflitsen volgen wij ook de lagere regionen van het Belgisch voetbal op de voet. Af en toe zetten we graag opvallende prestaties of nieuwsberichten in de kijker. Eén van die opvallende gebeurtenissen heeft betrekking tot SC Duffel. De Tweede Provincialer greep afgelopen weekend net naast de eerste periodetitel na een pijnlijke nederlaag tegen de Deurne Pirates. Op die manier grijpt Oppuurs de leidersplek én de eerste periodetitel dit seizoen. Een kleine domper in de serieuze opmars van SC Duffel, een amateurclub uit de provincie Antwerpen.

Sporting Club Duffel

Sporting Club Duffel is een vrij nieuwe vereniging, want na het faillissement van KFC Duffel werden ze pas in 2020 opgericht. Met veel trots verdedigen ze in hun geel-rode truitjes het stamnummer 9735. Hoewel ze nog maar drie seizoenen bestaan, spelen ze nu al in Tweede Provinciale. Ze promoveerden de afgelopen twee seizoenen namelijk twee keer op een rij en draaien nu mee aan de top in Tweede Provinciale. Toch grepen ze zondag naast de eerste periodetitel na een pijnlijke nederlaag tegen de Deurne Pirates, de dertiende in de stand. Het was de derde nederlaag van het seizoen, na ook al verliespartijen tegen Oppuurs (de eerste periodewinnaar) en Mortsel, de elfde in de stand. Met een 21/30 staat SC Duffel wel op een tweede plek en maakt het alsnog kans om deel te nemen aan de eindronde voor promotie naar Eerste Provinciale.

Eerste periodetitel Tweede Provinciale

Dat SC Duffel de eerste periodetitel uit haar handen liet glippen, heeft het volledig aan zichzelf te danken. Met een zege tegen laagvlieger Deurne Pirates was die periodetitel namelijk altijd een feit. De nederlaag tegen Deurne Pirates was dan ook een serieuze domper. “Ja, dit komt hard aan. En neen, dit hadden we niet zien aankomen. We zaten in een goede flow en pakten net een knappe 15 op 15, met onder meer overwinningen tegen Hooikt en VC Wilrijk. Toch twee kleppers in de reeks. Dan hoop je de kers op de taart te plaatsen en jezelf te belonen voor hetgeen je wekenlang hebt opgebouwd. Van onderschatting was ook zeker geen sprake. Integendeel, we wilden niks aan het toeval overlaten.”, aldus kapitein Kristof Kerremans. Hoe dan ook, complimenten voor de opmars van SC Duffel. Ze promoveerden al twee keer op een rij en hebben ook nu weer de ambitie om een stapje hogerop te raken. Met deze vorm is de kans groot dat ze alsnog zullen mogen deelnemen aan de eindronde. FC Averbode Testelt Okselaar is een andere Tweede Provincialer die alvast wel een periodeticket won.

KFC Duffel

KFC Duffel zal misschien een belletje doen rinkelen. De (voormalige) club speelde in zijn bestaan bijna een halve eeuw in de Nationale reeksen, waaronder drie jaar in Tweede Klasse. Toen ze in 2020 failliet werden verklaard, kwamen ze nog knap uit in Tweede Amateur. De ambitie is dus om binnen enkele jaren terug op dit niveau te spelen. Het prachtige sportstadion 'De Rooeinberg' is waar Duffel haar thuiswedstrijden afwerkt.

SC Duffel werd pas in 2020 opgericht. Na drie jaar draaien ze dus al mee aan de top in Tweede Provinciale.

Ook interessant