Wouter Vandenhaute is razend: "Elke target van RSCA krijgt ook een bod van Club"

Wouter Vandenhaute is nu al anderhalf jaar aan de slag als voorzitter van RSC Anderlecht en geeft in De Morgen toe dat hij toch wat geschrokken is door de mentaliteit in de voetbalbusiness.

Wouter Vandenhaute

"Ik dacht dat ik de voetbalbusiness door en door kende, maar in dat anderhalf jaar als insider sta ik er toch versteld van hoe het er in het wereldje aan toegaat. Er is een cultuur van matennaaien, ongelooflijk. Hoe clubs elkaar constant vliegen afvangen, dat is nefast voor de sport.", aldus Vandenhaute.

Club Brugge

De Anderlecht-voorzitter richt zijn pijlen ook op Club Brugge. Hij vindt dat blauw-zwart haar aartsrivaal continu de loef wil afsteken door hun transfertargets binnen te halen, zonder succes. Haast elke speler met wie wij in deze transferperiode beginnen te onderhandelen, krijgt plots ook een bod van Club Brugge. Een geluk dat wij die spelers toch binnenhalen, anders kunnen ze straks in Westkapelle een vestiaire bijbouwen voor al die extra spelers. Iemand willen binnenhalen, alleen maar om de concurrentie een hak te zetten, ik snap dat niet."

Nmecha

Een concreet voorbeeld: Lukas Nmecha. De aanvaller van Manchester City werd vorig seizoen uitgeleend aan RSC Anderlecht en zij deden een nieuw voorstel, zonder succes. Nu weten we ook dat zelfs Club Brugge een voorstel deed aan de Duitser. Dat vind Vandenhaute jammer. "Lukas Nmecha  had al duidelijk aangegeven: als ik in Belgie blijf, is het bij Anderlecht.Iedereen weet dat. En lap, Brugge legt toch een bod neer bij Manchester City, zelfs zonder dat Nmecha zelf of zijn entourage daarvan op de hoogte was. De cultuur van het voetbal moet op dat vlak anders.", besluit Wouter Vandenhaute.

wouter vandenhaute club brugge anderlecht