Wat een ADERLATING... 11 sterke huurlingen die de JPL verlaten, met Zirkzee en Matondo

De transfermercato is ondertussen weer op volle gang en ook voor veel JPL-clubs belooft het weer een drukke zomer te worden. Denk bijvoorbeeld aan Antwerp, dat dit seizoen via de mogelijke transfers van Alderweireld en Mertens zijn gooi wil doen naar de landstitel. Helaas zullen we deze zomer ook een groot aantal spelers zien vertrekken uit onze competitie. Zo zullen op 30 juni heel wat gehuurde spelers weer terugkeren naar hun moederclub in het buitenland. Wij bij Voetbalflitsen stelden een elftal samen met leenspelers die volgend seizoen het hardst gemist zullen worden in België.

Gehuurde JPL-spelers die vertrekken

Anderlecht is met drie spelers het vaakst vertegenwoordigd in dit elftal. Vooral het vertrek van spitsenduo Zirkzee-Kouamé zal de Brusselaars zuur opbreken, maar ook de defensieve stabiliteit van Magallàn zal in het Lotto Park gemist worden. Ook OHL moet deze zomer een bittere pil slikken met onder meer het vertrek van sterkhouders Özkacar, Rúnarsson en Kaba.

Adamyan en Mitoma

Van Union, dat knap op de tweede plek strandde, en Club Brugge, dat met de titel aan de haal ging, vinden we beide slechts één speler terug, namelijk Mitoma en Adamyan. Vinicius Souza van KV Mechelen, Maziz van Seraing, Torunarigha van AA Gent en Matondo van Cercle Brugge, dat recent een opvallend, nieuw logo introduceerde, maken het elftal compleet. Nogmaals het bewijs dat je nooit verliefd mag worden op een leenspeler!