Bijna gestunt! Kampioen uit 3de Provinciale verliest oefenmatch met 1-2 van club uit ... 1B

Lierse Kempenzonen eindigde afgelopen seizoen knap vijfde in de Challenger Pro League. Ze stonden zelfs even op kop en dat terwijl velen dachten dat ze onderaan het klassement zouden bengelen. De 1B-club hanteert een knappe filosofie waarbij het enkel (of toch zoveel mogelijk) Belgen in haar kern wil hebben. Afgelopen weekend speelde Lierse een eerste oefenmatch op het veld van KFC Putte. Dat er nog wat werk aan de winkel is, werd duidelijk. Lierse won slechts met 1-2 van de Tweede Provincialer.

KFC Putte Lierse Kempenzonen

Natuurlijk hoeven we niet te zwaar te tillen aan deze oefenmatchen. Het is een deel van de voorbereiding en vaak krijgen jonge jongens hun kans. De wedstrijd tegen provinciegenoot KFC Putte liep echter veel moeilijker dan verwacht. De amateurclub werd vorig seizoen kampioen in Derde Provinciale en komt komend seizoen uit in Tweede Provinciale. Hoe dan ook, tussen beide clubs zou een serieus kwaliteitsverschil moeten zitten. Er zijn namelijk zo'n vijf divisies tusssen hen verwijderd. Dan is KV Oostende bijvoorbeeld veel beter aan het seizoen begonnen, zij haalden stevig uit tegen twee Derde Provincialers.

Yasser en El Touile scoren voor Lierse

Putte kwam verrassend op voorsprong tegen Lierse Kempenzonen, dat voor alle duidelijkheid heel wat vaste waarden aan de kant liet. Ook geblesseerden Oulare, Claes, Van Acker, Vekemnas en Brebels kwamen niet in actie. Lierse had negentig minuten controle, maar kon pas na de rust de achterstand ombuigen in een voorsprong. Yasser en El Touile scoorden de 1-1 en 1-2. De eindstand lag al vast in minuut 62. Een krappe, maar verdiende zege voor Lierse Kempenzonen. Stonden onder meer op het veld voor de Pallieters: Teunckens, Tarfi, Sampers, De Schryver, Fall en Schouterden. Sowieso een knappe prestatie van KFC Putte uit Tweede Provinciale, dat hoopvol aan het nieuwe seizoen mag beginnen.

Twee jaar terug speelde KFC Putte nog tegen Lyra-Lierse, stadsgenoot van Lierse Kempenzonen en uitkomend in Tweede Nationale. Toen won Lyra-Lierse met 1-5.

Vorig seizoen werd het tussen hen zelfs 0-8.