Wist jij dat? Geen enkele Genk-speler mag met dit rugnummer spelen door ontroerend eerbetoon

23 november 2020 was een zwarte dag voor de voetbalwereld. Op die dag kwam het nieuws naar buiten dat Anele Ngcongca betrokken was in een auto-ongeluk dat hij niet overleefde. De ex-speler van KRC Genk was amper 33 jaar. KRC Genk besloot meteen om het rugnummer zestien, waarmee de Zuid-Afrikaan altijd speelde, in te trekken. 

Anele Ngcongca

In de periode van 2007 tot 2016 was Anele Ngcongca actief bij KRC Genk. In die negen jaar speelde hij 279 wedstrijden voor de Limburgers. Van nature uit was Anele een rechterflankverdediger, maar toch kon hij acht doelpunten maken voor KRC Genk. Het ongeluk gebeurde in november 2020 toen hij op de terugweg was van de Zuid-Afrikaanse club AmaZulu, waar hij net een contract had getekend. Het voertuig kwam tot stilstand naast de weg, maar voor de Zuid-Afrikaanse verdediger kwamen de hulpdiensten te laat. 

Rugnummer 16

Onmiddelijk na het horen van het verschrikkelijke nieuws besloot KRC Genk om het rugnummer zestien in te trekken. Dat was het rugnummer waarmee Anele speelde bij de Limburgers. De rechtsachter was van groot belang voor KRC Genk in het seizoen 2010-2011, toen ze kampioen werden. Hij schopte het zelfs tot aanvoerder van de ploeg en later was hij ook nog belangrijk voor de bekerwinsten van de Limburgers in 2009 en 2013. Het intrekken van het rugnummer zestien, waar eerder ook al Marvin Ogunjimi en Dante Vanzeir mee speelden, was en is nog altijd een zeer mooi eerbetoon van KRC Genk aan de Zuid-Afrikaan. Door die beslissing zal hij nooit uit de Limburgse harten verdwijnen. 

KRC Genk gebruikt rugnummer 16 niet meer door overlijden Anele

Ook interessant