Opvallend! Philippe Clement: "Ik ga nu niet met Guardiola praten, maar..."

Club Brugge neemt het dinsdagavond thuis op tegen Manchester City. Philippe Clement moet zijn jongens klaarstomen voor een nieuwe stunt. Hij beseft dat het moeilijk wordt, nog moeilijker dan tegen PSG. Toch ziet hij kansen. De quotes dateren uit de persconferentie van maandagmiddag.

Philippe Clement

Club Brugge-coach Clement zei het volgende: "We zijn realistisch. Manchester City is samen met Bayern München momenteel de beste ploeg ter wereld. Het is een grote uitdaging, maar na onze 4 op 6 geloven steeds meer mensen dat Club Brugge iets kan tonen op dit niveau tegen Manchester City.", klinkt het.

Manchester City

"Ik verwacht geen 20 kansen tegen City, dus we zullen heel efficiënt moeten zijn. In België spelen we veel wedstrijden die we moeten winnen en waarin we dominant moeten zijn. Het duel tegen City is een van de weinige wedstrijden waarbij de lat ook hoog ligt, maar op een andere manier.", aldus Clement.

Pep Guardiola

Philippe Clement liet verstaan grote fan te zijn van Pep Guardiola. "Of Guardiola een voorbeeld is? Natuurlijk. Zijn speelstijl, bewegingsvoetbal... Zo zie ik het voetbal ook graag. Dat spreekt me aan. Ik ben altijd al een fan geweest. Waar ik graag eens met hem over zou babbelen? Zaken die je niet voor of na een Champions League-match doet. Natuurlijk zullen we een beleefd praatje slaan. Het valt altijd op hoe respectvol managers uit Engeland voor hun collega’s zijn. Daar kunnen we trouwens in België nog een puntje aan zuigen.”

philippe clement pep guardiola