Chadli wilde stoppen als Rode Duivel: "Had toen het gevoel dat ik mijn ploegmaats in de steek liet"

De kans is klein dat Nacer Chadli zal geselecteerd worden voor het WK voetbal. Hij werd al meer dan een jaar niet meer opgeroepen en de concurrentie op zijn positie is zwaar. Tegenwoordig wordt hij door Westerlo gehuurd van het Turkse Basaksehir en hoopt hij zijn oude vorm terug te vinden. Gazet van Antwerpen had het over zijn verleden én toekomst bij de Rode Duivels.

Nacer Chadli vs Brazilië

Zo vroeg men wat zijn favoriet moment aller tijden bij de nationale ploeg was. En hij koos niet voor zijn winning goal tegen Japan, wel voor de stuntzege tegen Brazilië. "Ik ga voor onze overwinning tegen Brazilië - een vijfvoudige wereldkampioen - als hoogtepunt bij de Rode Duivels. Die eerste helft... Hoe we daar als team verdedigden en de ruimtes optimaal benutten: ik heb daar intens van genoten. We hebben ons spel en ons tempo opgelegd aan één van de grootste landen in de voetbalgeschiedenis. Ik ben nog steeds trots op die prestatie. Ik kan mijn kinderen vertellen: ik heb Brazilië geklopt.", aldus Chadli."

nacer chadli rode duivels brazilië japan

Nacer Chadli vs Italië

De laatste interland van Nacer Chadli bij de Rode Duivels dateert van 2 juli 2021, op het EK voetbal, waar de Belgen met 2-1 verloren van Italië. Chadli viel in, maar moest meteen weer vervangen worden door een blessure. Dat piekt nog steeds bij hem, zeker omdat de Rode Duivels toen uitgeschakeld werden. "Het is een slechte herinnering. Ik had nochtans een goeie opwarming gehad, die duurde minstens vijtien minuten, maar bij een voorzet aan Romelu Lukaku bezeerde ik me toch, ik begrijp het nog steeds niet.


. Ik ben er lange tijd niet goed van geweest.", aldus de 33-jarige Rode Duivel. Roberto Martinez blijft de flankaanvaller ondanks dat nog altijd van dichtbij volgen.

nacer chadli italië ek blessures

Stoppen als Rode Duivel

Nacer Chadli dacht zelf even aan stoppen als international na dit moeilijk moment. "Ik wou afscheid nemen... Een maand na het EK heb ik mijn omgeving gezegd: 'Ik ga stoppen'. Uiteindelijk ben ik teruggekomen op dat idee. Ik heb mezelf de tijd gegeven om fit te worden, om na te denken. Et voilà."

nacer chadli stoppen als rode duivel

De voornaamste reden waarom Chadli teruggekomen is op zijn idee om te stoppen als international, was dat hij niet op zijn manier wilde stoppen. Een korte invalbeurt tegen Italië met een uitschakeling daarbij, is niet echt een mooi moment om afscheid te nemen. "Ik hoop niet dat die match tegen Italië mijn laatste was, dat zou jammer zijn. Ik ga er alles aan doen om dat te vermijden. Maar ik besef dat het zomaar kan dat dat wel het geval is. Hoe ouder je wordt, hoe dichter je bij het einde komt. Op een bepaald moment stopt het gewoon.", besluit de 33-jarige Belg. Het andere deel uit zijn interview met Gazet van Antwerpen kan je trouwens hier lezen.

chadli stoppen als international

Hoewel Chadli veel tegenstanders heeft als international, blijft hij als mens een prachtig persoon. Getuige ook onderstaand project, waar hij samen met Kompany een school bezocht en er de kinderen aansprak: