Wie is Noah Mawete, de 17-jarige Belg van Standard én een erg talentvolle centrale verdediger?

Noah Emmanuel Mawete Kinsiona is één van de goudhaantjes in de jeugdopleiding van Standard Luik. De 17-jarige centrale verdediger is dan ook een vaste waarde bij SL16 FC, de beloftenploeg van de Rouches in de Challenger Pro League. Tijd om deze man wat beter te leren kennen, zoals we dat eerder deden met Nolan Martens.

Wie is Noah Mawete?

Noah Mawete werd geboren op 17 oktober 2005 en is op moment van schrijven zeventien jaar oud. De jonge Belg met Congolese roots werd tot en met 2018 opgeleid bij RES Wanze/Bas-Oha, maar werd dan weggeplukt door Standard Luik. Dit seizoen is hij een vaste waarde bij SL16 FC in 1B. Met de beloften van Standard speelde hij al zestien partijen. Sinds 21 oktober 2022 stond hij zelfs negen wedstrijden op rij in de basis als centrale verdediger, maar hij kan ook op het middenveld uit de voeten

SL16 FC

Noah Mawete Kinsiona is amper zeventien jaar oud, maar heeft nu al een marktwaarde van 300.000 euro. Bij SL16 FC speelt hij met het rugnummer 22, de volgende vraag is alleen wanneer hij nu eens minuten krijgt bij de A-kern. De kans is groot dat hij in 2023 de nodige speelminuten zal maken, want in 1B is hij één van de vaakst opgestelde spelers! Coach Deila is trouwens een voorstander om jeugd te laten doorstromen naar het eerste elftal. Wanneer zal hij debuteren?

Belgisch jeugdinternational

Noah Mawete heeft Congolese roots, maar koos ervoor om voor België uit te komen. Zo maakte hij zijn debuut voor de Belgische U15 en maakte hij deel uit van de U17-selectie, waar hij maar liefst twaalf wedstrijden voor speelde. Als centrale verdediger scoorde hij toen drie keer, namelijk tegen Noorwegen, Ierland en Estland. Nu is hij te oud voor de U17 en is het wachten op een selectie voor de volgende ploeg. De kans dat dit zal gebeuren, is groot, want Mawete Kinsiona geldt als één van de meest talentvolle centrale verdedigers van ons land.

Scoren deed Noah Mawete meermaals voor de Belgische U17:

Ook interessant