Al het laatste nieuws over RSC Anderlecht
Anderlecht-fans razend na afgekeurde goal: "Je maakt je belachelijk voor de hele voetbalwereld"

Anderlecht won vrijdagavond met 1-2 op het veld van Charleroi. Chadli maakte de winning goal, al had de match al eerder beslist kunnen zijn. Diezelfde Chadli maakte namelijk voor rust al een doelpunt, maar werd door de VAR afgekeurd door (discutabel) handspel. De Anderlecht-fans zijn razend 

Anderlecht-flop is samen met zijn team dé revelatie in La Liga ... 0 wedstrijden voor RSCA!

Ken jij Fede Vico nog? De Spaanse middenvelder streek in 2013 voor zo'n 1,5 miljoen euro neer bij Anderlecht. Daar werd veel van hem verwacht. Aangezien hij toen nog maar 19 jaar oud was, werd hem nog tijd gegeven en werd hij uitgeleend aan KV Oostende. Daar kon hij het echter niet maken en bij zijn terugkeer bij Anderlecht ook niet. Hij speelde geen enkele wedstrijd voor Paars-Wit.

Granada

In 2016 liep zijn contract af en zat hij zelfs even zonder club. In 2018 versierde hij knap een transfer naar de Spaanse eersteklasser Leganes. Daar kreeg hij echter weinig kansen en dus werd hij uitgeleend aan Granada, toen nog in de tweede klasse actief. Dit seizoen speelt Granada opnieuw in de eerste klasse en daar doen ze het uitstekend.

Revelatie

Na zeven wedstrijden staan ze op een tweede plek met 14/21. Ze verloren nog maar één keer en wonnen zelfs van Celta de Vigo én FC Barcelona. Fede Vico maakt deel uit van het succes, want hij startte de eerste vier wedstrijden en scoorde tegen Villareal. De laatste drie wedstrijden zit hij echter aan de kant met een vervelende blessure. Maar wat een evolutie: van Anderlecht-flop naar revelatie in La Liga...

Opvallend: Adrien Trebel heeft geen zin om te spelen tegen Sporting Charleroi

Vrijdag neemt het Anderlecht het op in en tegen Charleroi. Een wedstrijd die moet gewonnen worden. Opvallend: middenvelder Adrien Trebel is niet happig om te spelen, zo blijkt.

Volgens verschillende bronnen heeft de Franse middenvelder gewoon geen zin om het op te nemen tegen Charleroi. Voor de andere wedstrijden werd hij gewoon gepasseerd en tegen Club mocht hij dan gewoon spelen, om vervolgens weer in de tribune te zitten. Anderlecht heeft nog tot morgen tijd om hem te overtuigen.

Trebel

Vincent Kompany denkt aan deze 4 namen om hoofdcoach te worden bij RSC Anderlecht

Volgens de kranten zou Vincent Kompany om een échte hoofdcoach aan te stellen. Nu zit er met Simon Davies eigenlijk een vrij onervaren coach op de bank en ook Kompany heeft weinig ervaring. Het moet wel een coach zijn die Kompany 100% kan vertrouwen.

Het Laatste Nieuws komt uit bij enkele leuke namen. Zo worden Besnik Hasi, Ariël Jacobs, Frank Vercauteren en Johan Walem genoemd, allemaal (oude) vrienden van Vincent Kompany. Er wordt verwacht dat er na de interlandbreak een nieuwe structuur binnen de staf is.

Besnik Hasi Anderlecht

Arnar Vidarsson maakt RSC Anderlecht met de grond gelijk: "Ik vind het eigenlijk lachwekkend"

Ook afgelopen maandag ging het weer uitgebreid over RSC Anderlecht. Arnar Vidarsson spaarde paars-wit niet. Hij vond het niet kunnen dat de spelers zich na de wedstrijd (opnieuw) gingen excuseren bij de fans.

Ik snap niet dat je telkens weer naar die supporters gaat na de wedstrijd. Wat zeg je dan nog? Ik vind het eigenlijk lachwekkend hoe het project ontspoort op dit moment.", aldus Vidarsson.

Arnar Vidarsson

Vanhaezebrouck vertelt opvallende anekdote over Club-speler: "Ik wou hem bij Anderlecht"

Hein Vanhaezebrouck was dinsdagavond analist bij Real Madrid-Club Brugge. Hij duidde Percy Tau aan als de man van de match. Hij haalde een opvallende anekdote naar boven.

Zo bleek dat Vanhaezebrouck in zijn periode bij Anderlecht graag de Zuid-Afrikaan had binnengehaald. Hij speelde toen nog niet bij Brighton of Union, maar wel nog bij de Mamelodi Sundowns. Maar uiteindelijk ging Anderlecht niet akkoord om hem binnen te halen. Zonde zo bleek later. Al zat HVH wel bij het juiste eind.

Percy Tau

Marc Degryse heeft een belangrijke tip voor Vincent Kompany: "Zo smeed je geen ploeg!"

Ook Marc Degryse was getuige van het 0-0 gelijkspel van Anderlecht tegen Waasland-Beveren. Hij begrijpt dat het geduld van de Anderlecht-fans op. Bij Het Laatste Nieuws kwam hij dan ook met wijze woorden richting Vincent Kompany. Enkele tips met het ware.

"Ik vind dat Kompany echt een keer met een vaste elf moet spelen. Zo veel verandering zorgt niet voor automatismen, zo smeed je geen ploeg. We zijn tien wedstrijden ver en er staat nog altijd geen ploeg. Door de slechte resultaten zie je ook dat de spelers met een gebrek aan vertrouwen zitten.", aldus Degryse bij HLN.

Marc Degryse

Krant lacht één Anderlecht-speler volledig uit: "Hij laat precies zijn hondje uit in het park"

Philippe Sandler speelde een ongelukkige wedstrijd tegen Waasland-Beveren. De Anderlecht-verdediger had duidelijk weinig vertrouwen. Het Nieuwsblad was bijzonder hard voor de 22-jarige Nederlander.

"Als Philippe Sandler aan de bal komt, laat hij precies zijn hondje uit in het park. Hij zoekt een uur lang naar de juiste boom waartegen zijn keffertje kan plassen.", schrijven ze bij Het Nieuwsblad.

Philippe Sandler

Dappere Samir Nasri verrast iedereen met zijn wedstrijdanalyse tegen Waasland-Beveren

Samir Nasri was één van de minst zwakke spelers tegen Waasland-Beveren, maar het mocht gerust wat meer zijn. Na de wedstrijd nam hij zijn verantwoordelijkheid en ging hij de confrontatie aan met de woedende fans en de pers.

Daar gaf hij een opvallende wedstrijdanalyse. "We creëerden over de wedstrijd genoeg kansen om twee wedstrijden te winnen. En we gaven ook nauwelijks iets weg. We kwamen zelden in de problemen. Ik zou me pas echt zorgen beginnen maken, mochten we geen kansen afdwingen. We zijn telkens de betere in het spel, komen vaak in de zestienmeter en zorgen voor heel wat gevaar.", aldus Nasri bij Het Laatste Nieuws.

Samir Nasri

Geslagen Vincent Kompany erg geëmotioneerd na gelijkspel tegen Waasland-Beveren

Vincent Kompany had zijn terugkeer bij Anderlecht toch anders verwacht, dat kan niet anders. Vooral de resultaten vallen tegen: 6 punten uit 9 wedstrijden en verlengingen nodig tegen een tweedeklasser. Het gelijkspel tegen Waasland-Beveren was misschien wel het dieptepunt.

Het was duidelijk dat Kompany na het nieuwe puntenverlies aangeslagen was. Het Laatste Nieuws omschrijft het als volgt: "Zélfs Vincent Kompany gaf achteraf in de kleedkamer een naar verluidt geslagen indruk. "We hadden moeten winnen, jongens." Niemand leek het te horen: allen stil met de kopjes naar beneden", valt er te lezen. Dringend tijd om zich te herpakken...

Vincent Kompany

Lees ook:
Druppel te veel? Michel Verschueren roept Vincent Kompany op het matje na wanprestatie

Anderlecht speelde zondag 0-0 gelijk tegen Waasland-Beveren en pakte zo amper 6 punten in 9 wedstrijden. De slechtste seizoensstart in meer dan 90 jaar. Niet onlogisch dus dat de fans na de wedstrijd dan ook hun onvrede uitten. En ook het bestuur vindt het nu wel welletjes geweest.

Volgens Het Laatste Nieuws zal sportief baas Michael Verschueren vandaag Vincent Kompany op het matje roepen. Tijdens de wekelijkse vergadering op maandag mag Kompany komen uitleggen waarom de resultaten dramatisch zijn. Het bestuur verwacht antwoorden. De wedstrijd op vrijdag tegen Charleroi wordt wellicht een must-win game. 

Michael Verschueren Vincent Kompany

Anderlecht-fans willen koppen zien rollen: "Hopelijk neemt hij zijn verantwoordelijkheid"

Zullen er koppen rollen bij Anderlecht na de 6 op 27 ? 

Anderlecht-fans razend na 0-0 tegen Waasland-Beveren: "Hoe zit dat nu met dat plan?"

Anderlecht is thuis niet verder geraakt datn een 0-0 gelijkspel tegen Waasland-Beveren. Zwak is de juiste term. 

Twitter is razend na niet-gegeven rode kaart voor Nasri: "Dit was natrappen. Duidelijk"

Twitter vindt dat Nasri rood moest krijgen voor natrappen. 

Zo reageren de Anderlecht-fans op hun eerste helft tegen Waasland-Beveren

Anderlecht-Waasland-Beveren staat aan de rust nog steeds 0-0. Het is echt een zwakke partij, dat zag ook Twitter.

Michel Verschueren gaat in de clinch met Twitteraar: "Je mag stoppen met je domme tweets"

Michel Verschueren (ex-Anderlecht-manager) gaat in de clinch met een fervent Twitteraar. 

Opvallend: Vier Anderlecht-spelers die startten tegen Club niet in selectie tegen Beerschot

Anderlecht speelde woensdagavond met zijn best mogelijke elftal, zo verkondigde Michael Verschueren. Opvallend: vier spelers die afgelopen zondag nog in de basis stonden tegen Club Brugge, vielen woensdag naast de selectie. Meer bepaald gaat het om Francis Amuzu, Pieter Gerkens, Adrien Trebel en Elias Cobbaut. Worden ze afgerekend voor hun slechte partij, kregen ze rust of passen ze niet meer in de plannen van Vincent Kompany?

Adrien Trebel

Lees ook:
Filip Joos beschuldigd van partijdigheid: "Hij komt klaar bij de 2-3"

Filip Joos was woensdagavond de commentator bij Beerschot-Anderlecht. Sommige fans beschuldigen hem van partijdigheid.

Lees ook:
Wat een ontlading: Marc Coucke straalt als de zon na overwinning van Anderlecht

Marc Coucke was een tevreden man na de overwinning van Anderlecht op Beerschot. Wat een ontlading vlak na affluiten.

Marc Coucke

Lees ook:
Anderlecht-fans duiden hun man van de match aan: "Hij is de architect van Anderlecht"

Alexis Saelemaekers was tegen Beerschot goed voor drie assists. Hij was dan ook de man van de match in de 2-3 zege.

Vincent Kompany coacht Anderlecht-spelers tegen Beerschot, is dat wel toegestaan?

Vincent Kompany viel geblesseerd uit in de bekermatch tegen Beerschot. Erna ging hij logischerwijs op de bank zitten. Aandachtige kijkers zagen hem echter coachen tijdens de wedstrijd. En dat terwijl het eigenlijk niet zou mogen. Wat vinden jullie hiervan? 

WTF! Anderlecht staat 1-2 voor, slikt dan tegengoal en pakt rode kaart in laatste minuut

Vijf minuten voor tijd stond Anderlecht nog 1-2 voor tegen Beerschot. Het leek een gewonnen zaak aangezien de Kielse Ratten met 10 speelden. Maar dan scoort Brogno de 2-2 en leken we af te stevenen op verlengingen. Anderlecht uiteraard met het voordeel aangezien ze een mannetje meer hebben. Maar dan pakt verdediger Luckassen een rode kaart en krijgen we verlengingen met 10 tegen 10. Wat een match!

RSCA-fans worden helemaal wild na voorsprong en gooien rookbom het veld op (VIDEO)

Anderlecht kwam daarnet op een 1-2 voorsprong tegen Beerschot. De RSCA-fans vierden dat erg fanatiek en gooiden zelfs een rookbom op het veld. 

Andermaal? Zo reageert Twitter op de blessure van Vincent Kompany

Beerschot-Anderlecht staat aan de rust 1-1. Het gespreksonderwerp van de eerste helft is de blessure van Vincent Kompany. Zo reageert Twitter. 

17-jarige verdediger scoort wereldgoal bij U21 van RSCA, misschien eens een kans geven? (VIDEO)

De U21 van Anderlecht won maandagavond met 3-2 van KAA Gent en pakt zo 9 op 9. Daarmee doet het beter dan het eerste elftal. De 17-jarige Nayel Mehssatou scoorde deze prachtige goal. Misschien moeten ze hem eens een kans geven in de A-ploeg? 

Lees ook:
In één ranking staat RSC Anderlecht dan toch helemaal bovenaan

RSC Anderlecht kent een dramatische seizoenstart, het pakte slechts 5 op 24. Opvallend: Vincent Kompany en Simon Davies stelden dit seizoen al 27 spelers op. Een duidelijk teken dat ze nog aan het zoeken zijn naar evenwicht in de ploeg. Op dat vlak doet geen enkele club 'beter'. Een rangschikking van de meest gebruikte spelers per club:

Meest gebruikte spelers Jupiler Pro League

Lees ook:
Beschaamde Anderlecht-spelers trekken kap over hun hoofd, enkel Michel Vlap kan lachen

Anderlecht haalde 5 op 24. Gisteren trokken ze dan ook met het schaamrood op hun wangen naar de training. Spelers als Trebel en Cobbaut trokken hun kap over hun hoofd, terwjil andere spelers duidelijk niet konden lachen. En dan had je Michel Vlap. De Nederlandse middenvelder speelde niet tegen Club Brugge."Je moet altijd blijven lachen, vind ik."

Michel Vlap

Lees ook:
Peter Vandenbempt lacht Alexis Saelemaekers helemaal uit: "Dat is niet ernstig"

Alexis Saelemaekers verraste zondagavond met zijn uitspraken na Club-Anderlecht. Hij zei dat paars-wit nog kan meespelen om de titel en dat ze mits agressief voetbal beter zijn dan al de rest. 

Ook Peter Vandenbempt was verrast en reageerde fel. Alexis Saelemaekers zegt dat als Anderlecht zijn voetbal speelt, dat niemand dan beter is dan de Brusselaars. Wel, dat vind ik straf. Ik moet eerlijk zeggen: als ik dat hoor, moet ik onwillekeurig denken aan Mohammed Saïd al-Sahaf, beter bekend als "Comical Ali", de Minister van Informatie in het regime van Saddam Hoessein tijdens de Tweede Golfoorlog. Die bleef maar volhouden dat Irak de Amerikanen in de pan aan het hakken was terwijl de Amerikaanse tanks in Bagdad net niet over zijn tenen reden. Dat is dus niet ernstig.", aldus Vandenbempt.

Peter Vandenbempt Anderlecht

Lees ook:
RSCA-verdediger oordeelt over project Kompany: "Ik begrijp dat we ongeloofwaardig overkomen"

Het project Kompany ligt zwaar onder vuur na de 5 op 24. Het dieptepunt was de wedstrijd op Jan Breydel. Debutant Luckassen reageerde nuchter na de wedstrijd.

"Ik begrijp dat we ongeloofwaardig overkomen naar de buitenwereld toe. Vincent benadrukte na de match ook het belang dat we eindelijk een keertje moeten gaan winnen. Dat zou een keerpunt zijn voor deze groep.", aldus Luckassen bij Het Laatste Nieuws.

Luckassen Anderlecht

Vincent Kompany zat er wel erg somber bij op de bank van het Jan Breydelstadion

Vincent Kompany kent een dramatische start bij RSC Anderlecht. Als speler-coach behaalde zijn club amper 5 op 24. Tijdens de wedstrijd zat hij op de bank en daar toonde hij opvallend weinig emoties. Zelf niet toen er een discutabele beslissing was van Boucaut. Opvallend aangezien we Kompany enkele weken geleden nog fanatiek aanwijzigingen zagen geven. Atypisch lezen we in HLN. Wat moeten we hieruit afleiden?

Vincent Kompany bank

Lees ook:
Hein Vanhaezebrouck haalt hard uit naar RSC Anderlecht: "Zo werkt het niet"

Hein Vanhaezebrouck was zondagavond te gast in Sports Late Night. Hij had het onder meer over de zwakte van Anderlecht.

“Als je denkt dat je met de jonge gasten kunt meespelen voor PO1, dan heb je een inschattingsfout gemaakt, ten eerste van je groep en uiteindelijk ook van het Belgische voetbal. Die jonge jongens hebben tijd nodig om er te komen. Dan mag je nog Kompany, Guardiola of Mourinho heten. Dat werkt niet. Zo werkt het niet.", aldus Vanhaezebrouck.

Hein Vanhaezebrouck

Lees ook:
Saelemaekers verrast iedereen met zijn uitspraken: "Dan zijn wij beter dan Club"

Alexis Saelemaekers ging zondagavond mee ten onder op Jan Breydel. Zijn ploeg verloor met 2-1 op Jan Breydel. Na de wedstrijd gaf hij een opvallend interview.

"Wij geloven in onszelf en in de eerste plek. In de play-offs kan alles. Als we ons spel spelen, is er niemand beter dan ons. We zetten te weinig druk en waren niet agressief genoeg. Waren we dat wel geweest, dan hadden we onze voet naast Club kunnen zetten. Zouden we zelfs sterker zijn. Jammer, maar we hebben vertrouwen in onszelf.", aldus Saelemaekers bij HLN. 

Alexis Saelemaekers

Lees ook:
Kompany zwaar aangepakt door Club-fans bij aankomst in Brugge: "Ge zit al met de poepers zeker?"

Anderlecht verloor zondag met 2-1 van aartsrivaal Club Brugge. De fans van blauw-zwart waren door het dolle heen. Opvallend: de spelersbus van Anderlecht arriveerde maar 50 minuten voor de aftrap. Bij hun onthaal kregen ze het hard te verduren door de Club-fans. Er klonk een massaal boegeroep en bij het passeren van Vincent Kompany riep één fan: "Ge zit al met de poepers zeker?". Vrij vertaald: "Je hebt al schrik zeker?". LOL!

Kompany Jan Breydel

Club-fans delen prik uit aan 'Koning' Vincent Kompany tijdens Club-Anderlecht

Club Brugge won zondagavond met 2-1 van RSC Anderlecht. Vincent Kompany zat op de bank. De Club-fans deelden een prik uit aan Kompany en hadden een spandoek klaar: "Onze Vince is de echte koning", verwijzend naar CEO Vincent Mannert. LOL!

Vincent King

Lees ook:
Anderlecht-fans walgen van Jan Breydel: "Enkel maar protest en anti-geluiden"

De Anderlecht-fans walgen van het Brugse publiek. 

Hendrik Van Crombrugge man van de match ondanks nederlaag: "Fenomenaal. Wat een held"

Wat een match van Hendrik Van Crombrugge! 

Anderlecht-fans razend op één speler na nederlaag: "Stond precies al in de frituur"

De Anderlecht-fans duiden Elias Cobbaut aan als schuldige voor de nederlag. 

Daarom zal Marc Coucke niet aanwezig zijn tijdens Club Brugge-Anderlecht

Marc Coucke zal zondagavond niet aanwezig zijn in het Jan Breydelstadion. Hij moet dus de wedstrijd tussen Club Brugge en Anderlecht aan zich laten voorbijgaan. Waarom? De Anderlecht-voorzitter keert terug van reis, maar zijn vlucht landt te laat om de wedstrijd nog bij te wonen. Ook vorige week was hij niet aanwezig tegen Antwerp.

Marc Coucke

Lees ook:
Tom De Sutter weet nu al wie de wedstrijd tussen Club Brugge en Anderlecht gaat winnen

Tom De Sutter mag zondagavond kijken naar een wedstrijd tussen zijn twee ex-clubs: Club Brugge en RSC Anderlecht. Bij Sporza deed hij zijn zegje over deze speciale wedstrijd:

"Het blijft een speciale match. De rivaliteit bestaat al zo lang. Maar ik geef paars-wit eigenlijk niet veel kans. Club is heel sterk en Anderlecht is nog zoekende. Pas op, Anderlecht voetbalt wel goed, maar het moet daar efficiëntie aan koppelen. Als de motor in gang schiet, kan het nog een mooi seizoen worden. Het is wel opvallend hoe rustig het blijft bij Anderlecht. Dat is vroeger al anders geweest. Maar ik denk dat ook de supporters beseffen dat ze in een bouwfase zitten.", aldus De Sutter bij Sporza.

Tom De Sutter

Lees ook:
Straf: Zet €10 in op winst Club tegen Anderlecht en win €20

Zondagavond speelt Club Brugge tegen Anderlecht. Opvallend: terwjil blauw-zwart het momenteel veel beter doet, staan ze aan een 1.60 notering om te winnen. Het wordt zowaar nog straffer, want partner Unibet verhoogt de odd naar 2.00. Als je €10 inzet krijg je dus €20 terug bij winst Club Brugge. Je wint dus €4 extra

Hoe werkt het precies?

 1. Registreer je bij Unibet of log in. Nieuwe leden kunnen hun winst verdubbelen.
 2. Stort een bedrag naar keuze
 3. Ga naar de 'Jupiler Pro League' en selecteer Club Brugge-Anderlecht
 4. Selecteer de weddenschap 'Club Brugge wint"
 5. Activeer de odds boost op het wedformulier. De maximale inzet bedraagt €10
 6. Unibet verhoogt de notering van 1.60 naar 2.00. Als je €10 inzet, krijg je €4 extra!
 7. Wed en kijk live naar Club-Anderlecht dankzij Unibet TV
 8. Voorspel het eerste doelpunt bij Club-Anderlecht en win €20.000

► Ontdek hier alles over deze promotie!

Club Brugge Anderlecht

Andere tips:

 • Je kunt trouwens wedstrijden in de Jupiler Pro League optimaal volgens dankzij Unibet TV.
 • Een andere promotie van Unibet houdt in dat je jouw geld kan terugkrijgen als je de eerste doelpuntenmaker verkeerd hebt.
 • Ontvang tot 30% extra winst op jouw combinatie weddenschappen op Unibet.
 • Je kunt ook prijzen winnen door gratis voorspellingen te doen voor wedstrijden uit de Belgische competitie.
 • Ontvang wekelijks een free bet dankzij Unibet.
Vermoedelijke opstelling Anderlecht: Kompany kiest voor verloren zoon op het middenveld

Anderlecht neemt het om 18u op tegen Club Brugge. Eerder lazen we al de vermoedelijke opstelling van Club, nu is het aan de beurt aan Anderlecht. Trebel mag nog eens starten.

Verwachte opstelling Anderlecht

Lees ook:
FIFA 20: de beste spelers van Club en Anderlecht in één team, hoge ratings!

Club en Anderlecht nemen het om 18u tegen elkaar op. Dit is de beste combined XI volgens FIFA 20.

Combined XI Club-Anderlecht

Lees ook:
Je kunt nu wedden aan een notering van 1001 als Anderlecht degradeert uit de JPL ... gokje waard?

Anderlecht staat na zeven speeldagen dertiende in de Jupiler Pro League. Het telt vijf punten, scoorde nog maar vijf keer én won nog maar één wedstrijd. Enkel Cercle, Eupen en Waasland-Beveren tellen minder punten. 

Iedereen verwacht dat Anderlecht zich herpakt en uiteindelijk nog play-off 1 haalt. Maar wat als het toch niet verbetert en Anderlecht niet wegraakt uit de gevarenzone? Opvallend: bij Unibet kun je nu wedden op de ploeg die jij denkt dat zal degraderen uit de Jupiler Pro League.

Terwijl Waasland-Beveren, Eupen en Cercle Brugge respectievelijk aan een notering van 1.85, 2.50 en 3.20 staan, gelooft niemand er in dat Anderlecht ook werkelijk kan degraderen. Unibet plaatste hem namelijk aan een notering van 1001. Dat wil zeggen dat je bij een €10 weddenschap maar liefst €10.010 zal winnen. LOL!

Anderlecht degradeert

Lees ook:
HUH? Anderlecht-titularis speelde nog vijf jaar bij Club: "Getest in shirt van Anderlecht"

Sieben Dewaele is dit seizoen titularis bij RSC Anderlecht. Dit weekend trekt hij naar Jan Breydel. Een speciale wedstrijd voor hem, want hij speelde nog vijf jaar in de jeugd van blauw-zwart.

"Toen hij op een woensdagnamiddag bij Club Brugge mocht gaan testen, deed Sieben dat in Anderlecht-shirts.", aldus de vader van Sieben. Dewaele is geboren in West-Vlaanderen, maar koos uiteindelijk voor RSC Anderlecht. De voltallige familie heeft duidelijk sympathieën voor paars-wit.

Sieben Dewaele

Lees ook:
Pijnlijke details over Luc Devroe: Marc Coucke degradeerde hem ... op luchthaven van Istanbul

Luc Devroe werd vorig jaar ontslagen bij RSC Anderlecht. Bij Het Nieuwsblad reageert hij nu voor het eerst uitgebreid op dat ontslag. Hij werd aanvankelijk gedegradeerd door Coucke en even later ook ontslagen.

Na de derde Europese nederlaag van Anderlecht tegen Fenerbahçe werd Coucke afgeschreven als Sportief Directeur. Hij werd gedegradeerd door voorzitter Coucke. Het zowaar in de luchthaven van Istanbul dat Devroe de boodschap kreeg te horen. "Zijn boodschap was kort: zo gaat het niet meer. We zetten iemand boven u. Maar zoiets zeg je toch niet drie minuten voor een vlucht waarbij je vier uur naast elkaar zit.", aldus Devroe.

Luc Devroe Anderlecht

Wesley Sonck breekt Anderlecht-speler helemaal af in Extra Time: "Dat gaat er bij mij niet in"

De nederlaag van Anderlecht tegen Antwerp werd maandagavond uitgebreid besproken in Extra Time. Onder meer Wesley Sonck was hard voor paars-wit, en meer bepaald Alexis Saelemaekers

“Hij ligt zowel aan de basis van de rode kaart van Lokonga als van het tegendoelpunt. Daarna was hij nog het beginpunt van twee grote kansen voor Antwerp. En als je daarna zijn reactie ziet, dat gaat er bij mij niet in. Hij sloft als het ware gewoon terug bij balverlies en vergeet zijn verdedigende taken”, aldus Sonck.

Wesley Sonck

Lees ook:
Tevreden? Deze scheidsrechter zal de topper tussen Club en Anderlecht fluiten

Zondag spelen Club Brugge en RSC Anderlecht tegen elkaar, een wedstrijd tussen twee aartsrivalen. Ondertussen is ook bekend welke scheidsrechter deze topper zal fluiten. Deze taak is namelijk weggelegd voor Alexandre Boucaut. Hij wordt bijgestaan door Jimmy Cremers, Pieter Becquet en Jonathan Lardot.

Boucaut

Nederlandse analisten lachen Kompany volledig uit: "Het zestienmetergebied nog niet uitgekomen"

Anderlecht kent zijn slechtste seizoensstart in 92 jaar. En dat onder leiding van Vincent Kompany. Uiteraard is dat ook een gespreksonderwerp in het buitenland. Zo hadden ze het in het Nederlandse Veronica Inside over hem.

Hans Kraay Jr. vindt dat het bestuur van Anderlecht te naïef was bij het aantrekken van Kompany. “Ze hebben Kompany gewoon acht weken lang opgetild alsof het onze Lieve Heer in een Ferrari was met een open dak. Ze waren best enthousiast over hem, maar kent nu de slechtste start ooit bij Anderlecht.”, klinkt het.

Ook René van der Gijp moet lachen met Anderlecht en Kompany.“Die mensen dachten drie maanden geleden dat ze het buskruit hadden uitgevonden. En dan ging Kompany roepen: ‘We gingen spelen zoals Manchester City, met de opbouw van achteruit'. Dat doen ze inderdaad, ze zijn het zestienmetergebied nog niet uitgekomen. Wat is dat erg allemaal.", aldus van der Gijp.

René van der Gijp

Lees ook:
Dan toch geen afstraffing? Anderlecht recupereert twee titularissen voor topper tegen Club

Anderlecht neemt het komende zondag op tegen Club Brugge. Velen vrezen voor een afstraffing, aangezien paars-wit een dramatische start kende en Club bovenaan het klassement staat. Toch krijgt Anderlecht een flinke opsteker. 

Zo geraken Vincent Kompany en Kemar Roofe wellicht speelklaar voor de topper van het weekend. De twee waren geblesseerd en zijn nu op hun weg terug. Kompany moet opnieuw voor stabiliteit zorgen achterin en Kemar Roofe moet meteen voor goals scoren. Dat kon Anderlecht nog maar 5 keer doen in 7 matchen.

Anderlecht

Lees ook:
Woedende Vincent Kompany slaat op tafel na slechtste seizoensstart in 92 jaar

Anderlecht verloor zondagmiddag alweer, deze keer 1-2 van Royal Antwerp FC. Paars-wit pakt zo 5 op 21, de slechtste seizoensstart in 92 jaar. Vincent Kompany was nog geblesseerd en zat ook deze keer in de loges. Zijn gezicht stond duidelijk op onweer na de wedstrijd.

Na de wedstrijd kwam Kompany uit zijn logebox en ging hij naar de kleedkamer. Volgens Het Laatste Nieuws gaf de speler-trainer er een donderspeech. Ook tijdens de persconferentie van Simon Davies was duidelijk dat de staf niet tevreden was. "Te weinig persoonlijkheid" en "Te naïef", waren de woorden die meerdere keren ter sprake kwamen.

Kompany

Lees ook:
Anderlecht moet vrezen voor afstraffing tegen Club: "Na volgende week ook rode lantaarn"

Anderlecht heeft slechts 5 op 21. Volgende week trekt het naar Club Brugge. Dat ziet men niet goedkomen...

Simon Davies verrast iedereen met vreemde uitspraak: "Wij hebben de beste spitsen"

Anderlecht verloor zondagmiddag met 1-2 van Antwerp. Opvallend: Simon Davies had voor de wedstrijd een opvallend antwoord klaar op een vraag van een journalist.

Hij vroeg hoe ze Dieumerci Mbokani, volgens hem de beste spits in de competitie, gingen tegenhouden. "De beste spits van de competitie? Die beste spitsen van de competitie lopen bij ons rond", aldus Simon Davies bij Play Sports.

Simon Davies

Vermoedelijke opstellingen Anderlecht-Antwerp!

De topper van deze speeldag is deze tussen Anderlecht en Antwerp. De wedstrijd wordt om 14u30 afgetrapt in het Lotto Park. Deze spelers komen aan de aftrap:

Opstelling Anderlecht

Opstelling Antwerp

Lees ook:
Zo krijg je een gratis weddenschap ter waarde van €10 bij Anderlecht-Antwerp

De Jupiler Pro League is back!. Daarom heeft partner Unibet een cadeautje voor jullie: een gratis weddenschap van maximaal €10. Het enige wat je dient te doen is een weddenschap te plaatsen op Anderlecht - Royal Antwerp FC

Hoe krijg je de gratis weddenschap?

 1. Registreer je bij Unibet of log in. Nieuwe klanten profiteren van een profit boost
 2. Stort een bedrag indien nodig
 3. Plaats een weddenschap van minstens €10 op Anderlecht - Royal Antwerp FC.
 4. Zodra de weddenschap is afgehandeld, ontvang jij 50% van je inzet als free bet (maximaal €10).
 5. Bijvoorbeeld: plaats een weddenschap van €10, ontvang €5 free bet. Plaats een weddenschap van €20, ontvang €10 free bet.

► Ontdek er hier alles over!

Anderlecht-Antwerp

WOW! Zet in op Anderlecht-Antwerp en krijg sowieso een free bet tot €10!

De Jupiler Pro League is back!. Daarom heeft partner Unibet een cadeautje voor jullie: een gratis weddenschap van maximaal €10. Het enige wat je dient te doen is een weddenschap te plaatsen op Anderlecht - Royal Antwerp FC

Hoe krijg je de gratis weddenschap?

 1. Registreer je bij Unibet of log in. Nieuwe klanten profiteren van een profit boost
 2. Stort een bedrag indien nodig
 3. Plaats een weddenschap van minstens €10 op Anderlecht - Royal Antwerp FC.
 4. Zodra de weddenschap is afgehandeld, ontvang jij 50% van je inzet als free bet (maximaal €10).
 5. Bijvoorbeeld: plaats een weddenschap van €10, ontvang €5 free bet. Plaats een weddenschap van €20, ontvang €10 free bet.

Anderlecht-Antwerp

Guardiola meteen overtuigd door Cobbaut? "Hij zei dat ik als een van de eersten op het veld zou komen"

Elias Cobbaut mocht woensdagavond verrassend meespelen in de testimonial van Vincent Kompany. De Belgische verdediger mocht opdraven wegens een gebrek aan fitte ex-spelers. Cobbaut mocht zowaar Agüero vervangen. Een unieke ervaring.

"Het was echt zot. Omdat er niet genoeg legends waren die zin hadden in een volledige match vroeg Vincent wie er allemaal wilde invallen. Ik stam meteen mijn hand op. In de kleedkamer vertelde Pep Guardiola dat ik als een van de eersten op het veld zou komen", aldus Cobbaut in Gazet van Antwerpen. 

Lees ook:
Michel Vlap heeft dag van zijn leven tussen Giggs en Henry: "Dit vergeet ik nooit meer"

Michel Vlap speelde woensdagavond mee tijdens het afscheidsduel van Vincent Kompany. Omringd door grote sterren uit het heden en verleden had de Anderlecht-middenvelder de dag van zijn leven.

De 22-jarige Vlap mocht door enkele afzeggingen meespelen met onder meer Thierry Henry, Robin van Persie en Ryan Giggs. Met Anderlecht trainde Vlap de voorbije tijd op het complex van Manchester City: "Kompany wilde ons laten zien hoe bij deze club wordt gewerkt. Na de training vroeg hij of er een paar vrijwilligers waren om bij de Premier League-legends te spelen. Ze hadden namelijk een paar afzeggingen", begint Vlap zijn verhaal tegenover het Algemeen Dagblad.

Als vervanger van Van Persie kreeg Vlap zelfs speeltijd: "Ik hoefde niet te spelen, vond het al mooi dat ik erbij zat. Maar als je dan op het bankie zit in zo'n stadion, dan begint het toch te kriebelen. Robin van Persie kwam vlak voor tijd naar me toe, vroeg of ik nog even wilde invallen. Vond ik mooi van hem. Ik had nooit gedacht dat ik zoiets zou meemaken. Dit vergeet ik nooit meer."

Lees ook:
Opvallend: dit is het nieuwe, derde shirt van RSC Anderlecht

Het nieuwe derde shirt van Anderlecht. 

Lees ook:
Herman Van Holsbeeck beleeft eenzame nacht in Brusselse politiecel, weldra naar gevangenis?

Herman Van Holsbeeck zit in vieze papieren. Volgens Het Nieuwsblad is de kans groot dat hij in verdenking wordt gesteld van witwaspraktijken en private omkoping. De voormalig Anderlecht-manager bracht gisteren de nacht door in een Brusselse politiecel. Mogelijk moet hij enkele dagen naar de gevangenis. Pijnlijk.

Herman Van Holsbeeck

Lees ook:
Kompany kan het niet laten en heeft tijdens testimonial mooie woorden in petto voor Anderlecht

Vincent Kompany heeft zijn testimonial bij Manchester City gekregen. Hij werd flink in de bloemetjes gezet door zijn ex-club. Hij had ook woorden in petto voor zijn huidige club Anderlecht. "City zit in mijn hart, Anderlecht in mijn bloed.", aldus Kompany.

Vincent Kompany

Lees ook:
Cobbaut vervangt Agüero tijdens testimonial, Man City-fans schreeuwen: "Who the f*ck is he?"

Elias Cobbaut beleefde woensdag de avond van zijn leven. De Anderlecht-verdediger mocht niet alleen invallen in de testimonial van Vincent Kompany, hij mocht ook nog eens Sergio Agüero vervangen, één van de beste aanvallers ter wereld.

Wij kennen de Belg natuurlijk, maar de 50.000 fans van Manchester City die in het stadion zaten niet. Toen Cobbaut inviel, weerklonk er uit een vak: "Who the f*ck is he?" Het zal hem worst wezen. Verder mochten ook Vlap, Chipchiu, Luckassen en Sandler invallen.

Lees ook:
Opvallend: Anderlecht-spelers mogen opdraven tussen legendes uit de Premier League

Woensdagavond kreeg Vincent Kompany zijn testimonial bij Manchester City. Een team met Man City-legends en een team met Premier League-legends namen het tegen elkaar op. Wegens een gebrek aan fitte ex-spelers moesten er spelers van Anderlecht opdraven. Het gaat onder andere over Vlap, Saief, Sandler, Cobbaut, Luckassen, El Kababri en Chipchiu.

Lees ook:
Vincent Kompany haalt zijn beste humor boven: "Natuurlijk ben ik geblesseerd"

Vincent Kompany werd woensdagavond in de bloemetjes gezet door zijn ex-club Manchester City. Er werd namelijk een testimonial organiseerd. Dat is een speciale wedstrijd voor een speciale speler. Alleen kon de Belg zelf niet meespelen.

Tijdens zijn toespraak haalde hij zijn humor boven. "Natuurlijk moet ik het nog even hebben over de vraag die iedereen mij stelt: Ben je geblesseerd? Natuurlijk ben ik geblesseerd bij mijn eigen testimonial. Wat had je zelf verwacht?”, aldus Kompany. LOL!

Deze scheidsrechter zal Anderlecht-Antwerp leiden

De Jupiler Pro League wordt komend weekend opnieuw op gang geschoten. De topper van deze speeldag is ongetwijfeld Anderlecht-Antwerp. Ondertussen is ook bekend welke scheidsrechter deze match zal fluiten. Lawrence Visser zal de topper namelijk in goede banen leiden. Aftrap zondag om 14u30.

Lawrence Visser

Lees ook:
Peter Vandenbempt is grote fan van deze Anderlecht-speler. "Contrast met Peter Zulj was groot"

Albert Sambi Lokonga viel vorige week gretig in tegen Standard Luik. De jonge Anderlecht-middenvelder wordt zelfs in de basis verwacht in de volgende match tegen Antwerp. Ook Peter Vandenbempt was onder de indruk.

"Anderlecht herontdekte Albert Sambi Lokonga. Zijn rentree na negen maanden afwezigheid was verbluffend, het contrast met de trage, weinig wendbare Peter Zulj was groot. Lokonga - 19 jaar! - speelde met het metier van een routinier. Een speler naar het hart van de enthousiaste supporters in Het Park",aldus Vandenbempt.

Peter Vandenbempt

Lees ook:
Club Brugge-fans lachen Anderlecht uit en maken variant op Wally: "Waar is Diagne?"

Diagne trok maandag niet naar Anderlecht, maar wel naar Club Brugge. Deze Club-fans hebben daarom een variant op "Waar is Wally?" gemaakt

Lees ook:
Straf: Eén Anderlecht-speler staat in lijst van grootste talenten ter wereld

Behoort Jérémy Doku van Anderlecht tot de beste youngsters ter wereld? 

Lees ook:
Nieuwe Anderlecht-verdediger verovert meteen alle harten: "Dé grote club van België"

Derrick Luckassen is de nieuwe verdediger van RSC Anderlecht. Hij stelt zich nu ook officieel voor.

Lees ook:
Anderlecht-fans zullen deze uitspraak van Youri Tielemans over zijn ex-club graag horen (VIDEO)

Youri Tielemans is Anderlecht nog niet vergeten!

Lees ook:
Deze website van Socios Sports gebruikt “cookies”. Er worden functionele cookies gebruikt, noodzakelijk voor de werking van de website en statistische cookies om inzicht te krijgen in het gebruik en effectiviteit van de website. De website gebruikt ook advertentie cookies om advertenties af te stemmen op uw voorkeuren op basis van uw klikgedrag. Tenslotte worden via de website ook social media cookies geplaatst om dingen te kunnen ‘liken’ en ‘delen’. Advertentie- en social media cookies zijn van derde partijen en verzamelen mogelijk ook uw gegevens buiten deze websites. Door op “Ja, ik accepteer de genoemde cookies”, geeft u toestemming voor het plaatsen van advertentie cookies. Meer weten over cookies? Klik dan hier.