THROWBACK: Club Brugge boekt historische 1-2 zege bij RB Leipzig, exact 1 jaar terug (VIDEO)

Op 28 september 2021 zorgde Club Brugge voor een enorme stunt in de Champions League. Het is vandaag namelijk exact één jaar geleden dat blauw-zwart met 1-2 ging winnen bij RB Leipzig. Eerder speelden ze ook al 1-1 gelijk tegen PSG, waardoor de Champions League-campagne met 4/6 werd aangevat. Club eindigde uiteindelijk als vierde in haar groep, maar zal deze wedstrijd nooit vergeten.

RB Leipzig-Club Brugge 1-2

Club Brugge kende nochtans een zwakke zwart. Christopher Nkunku, de man in vorm bij de Duitsers, scoorde al na vijf minuten de 1-0. Leipzig leek zo in een zetel te gaan voetballen, maar niets bleek minder waar. Nog voor de rust ging Club Brugge erop en erover. Na 22 minuten scoorde Hans Vanaken de 1-1 en vlak voor rust bracht Mats Rits blauw-zwart op 1-2. Dat zou, ondanks een belegering voor het Brugse doel in de tweede helft, ook de eindstand blijven. Blauw-zwart overleefde de storm en boekte zo een historische zege.

Club Brugge-RB Leipzig 0-5

De terugwedstrijd tegen RB Leipzig werd echter andere koek. In het Jan Breydelstadion op speeldag vijf werd het maar liefst 0-5 voor de Duitsers, wat een contrast met de heenwedstrijd. Club eindigde uiteindelijk vierde in haar poule en werd Europees uitgeschakeld. Hieronder kan je de wedstrijdsamenvatting van de match in Leipzig nog eens bekijken. De Duitsers speelden onder meer met Gulacsi, Orban, Mukiele, Szoboszlai, Nkunku, Poulsen, Forsberg, André Silva, Gvardiol en Brobbey. Bij blauw-zwart stonden in de basis: Mignolet, Mata, Hendry, Nsoki, Sobol, Sowah, Rits, Balanta, Lang, Vanaken en De Ketelaere. Een andere throwback die jou mogelijk kan interesseren, is het 1-1 gelijkspel van Club Brugge tegen Bayer Leverkusen.