Wie pikt hem op? Ooit 2x kampioen met Club Brugge, nu op z'n 36ste zonder club... 112 JPL-matchen!

Herinner jij je Benoît Poulain nog? De Franse verdediger speelde maar liefst 112 wedstrijden in de Jupiler Pro League, verspreid over 3 clubs: Club Brugge, KV Kortrijk en KAS Eupen. Hij won twee landstitels, allebei bij Club Brugge. Hij was er actief van 2016 tot 2019 en speelde in totaal 87 wedstrijden voor blauw-zwart, waaronder elf Champions League-wedstrijden. Écht overtuigen kon hij er echter nooit. Vandaag zit hij, op 36-jarige leeftijd, zonder club.

Benoît Poulain zonder club

Benoït Poulain raakte bekend bij de Belgische voetballiefhebber door zijn goede periode bij KV Kortrijk. Na bijna 50 wedstrijden voor de West-Vlamingen maakte hij in de winter van 2016 de overstap naar Club Brugge. Nadien speelde hij ook nog voor het Turkse Kayserispor en KAS Eupen. Vorige zomer keerde hij terug naar zijn jeugdclub Nîmes Olymique, maar na een jaar moet hij alweer op zoek naar een nieuwe werkgever, net zoals één van zijn voorgangers in de Brugse defensie, Ryan Donk.

benoit poulain club brugge kv kortrijk zonder club

Benoît Poulain Ligue 2

Ook vorige zomer was Benoît Poulain transfervrij. Het Franse Nîmes Olympique nam de Franse verdediger toen gratis over van KAS Eupen. De aankondiging gebeurde via een filmpje op het officiële Twitter-account van de club die uitkomt in de tweede klasse van het Franse voetbal, de Ligue 2. 

Poulain over Club Brugge

Hieronder zie je een interview uit 2015 toen de Fransman nog voor KV Kortrijk speelde. Hij gaf een interview naar aanleiding van de wedstrijd tegen Club Brugge.  

Ook interessant