Wie is Amando Lapage, 18-jarige verdediger van Anderlecht en kleinzoon van Paul Van Himst?

Loïc Masscho is niet de enige speler die onlangs zijn contract bij RSC Anderlecht verlengde. Ook over Amando Lapage kan hetzelfde gezegd worden. De 18-jarige Belg tekende een nieuw contract tot de zomer van 2025. In de oefenmatch tegen Oudenaarde stond hij ook al in de basis. Krijgt de kleinzoon van Paul Van Himst komend seizoen zijn kans in de A-ploeg? Tijd om hem beter te leren kennen!

Wie is Amando Lapage?

Amando Lapage werd geboren op 8 november 2004 en wordt eind dit jaar 19 jaar oud. De jonge Belg is een centrale verdediger en een echt jeugdproduct van RSC Anderlecht. Vorig seizoen speelde hij 21 wedstrijden voor de RSCA Futures, de belofteploeg van paars-wit in de Challenger Pro League. In de promotie-playoffs was hij titularis en scoorde hij zelfs één keer tegen Lierse Kempenzonen (2-2 gelijkspel). Het lijkt wel alsof men bij Anderlecht keihard in hem gelooft, want Riemer gaf hem een basisplaats in de oefenmatch tegen Oudenaarde. Zijn eerste profcontract tekende hij in mei 2022, en in juni 2023 verlengde hij zijn contract tot de zomer van 2025.

Amando Lapage kleinzoon Paul Van Himst

Amando Lapage is trouwens de kleinzoon van Paul Van Himst, een ex-Rode Duivel die meer dan 500 matchen speelde voor Anderlecht. Hij won vier keer de Gouden Schoen en werd ook eens vierde in de uitreiking voor Europees voetballer van het jaar. Lapage zelf werd opgeleid als spits, maar fungeert nu als centrale verdediger. Zijn debuut voor de RSCA Futures maakte hij op 26 september 2022 tegen Lierse Kempenzonen.  Amando's vader Lorenzo Lapage was trouwens zelf profwielrenner en werd later ploegleider. Een echte sportfamilie dus, zeker ook als je weet dat zijn oudere broer Youri Lapage zelf jarenlang de kleuren van Anderlecht droeg.

Vorig seizoen scoorde Lapage nog een heerlijke goal tegen de U18 van Standard Luik:

En tegen Lierse Kempenzonen scoorde Lapage zijn eerste goal voor de RSCA Futures: