Wie is Loïc Masscho, 21-jarige rechtsachter van Anderlecht die zijn contract verlengde?

Loïc Masscho tekende op 26 juni 2023 een nieuw contract bij RSC Anderlecht. Op die manier is hij nog (minstens) één seizoen actief bij paars-wit. De 21-jarige rechtsachter komt al sinds 2014 uit voor de Brusselaars nadat hij werd weggeplukt bij KAA Gent. Tijd om dit talentje en ex-jeugdinternational van ons land wat beter te leren kennen...

Wie is Loïc Masscho?

Loïc Masscho werd geboren op 2 oktober 2001 en wordt eind dit jaar 22 jaar oud. De geboren Gentenaar werd opgeleid bij FC St-Martens-Latem en KAA Gent, alvorens in 2014 transfervrij overgenomen te worden door RSC Anderlecht. Ondertussen is hij er aan zijn negende seizoen begonnen, weliswaar zonder officiële speelminuten voor het eerste elftal.

Masscho RSCA Futures

Vorig seizoen was Masscho een titularis bij de RSCA Futures, de belofteploeg van Anderlecht in de Challenger Pro League. De rechtsachter, die ook rechtsmidden, centraal achterin of linksachteraan kan geposteerd worden, miste slechts twee wedstrijden. Met 30 matchen voor de beloften van paars-wit was hij echt iemand waar je op kon rekenen. Niet onlogisch dus dat Anderlecht hem beloonde met een nieuw contract. Hij blijft (minstens) tot volgende zomer aan paars-wit verbonden. Wie weet kan hij komend seizoen zijn debuut maken voor de hoofdmacht. In de voorbereiding krijgt hij alvast zijn kans.

Loïc Masscho Belgisch ex-jeugdinternational

Loïc Masscho is ook een ex-jeugdinternational van België. Hij kwam uit voor de U15, U16, U17, U18 en U19. Zijn laatste wedstrijd voor ons land dateert van 8 september 2020. Toen speelde hij zestig minuten in de 1-0 zege tegen Duitsland. Onder meer Raskin, Hautekiet, De Winter, Vranckx en Kana stonden toen ook op het veld en zijn dus leeftijdsgenoten van hem.