Stapje hogerop? Napoli komt aankloppen bij Rode Duivel, maar die wil eigenlijk liever naar Engeland

Stapje hogerop? Napoli komt aankloppen bij Rode Duivel, maar die wil eigenlijk liever naar Engeland

Wat een voetbaljaar was het voor Timothy Castagne. Hij mocht twee keer in de basis bij de Rode Duivels starten en levert sterke prestaties bij Atalanta, dé verrassing van de Serie A. Dat wekt natuurlijk de interesse van grote clubs, waaronder Napoli.

Met het Napoli van Dries Mertens klopt er plots een club en een stad van een heel andere orde aan deur. Gelukkig is Castagne niet het type persoon om impulsieve beslissingen te nemen. Eén ding is zeker, de kersverse Rode Duivel denk goed na over zijn toekomst.

“Het is duidelijk dat Napoli iets helemaal anders is”, vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine. “Sinds een aantal jaren zijn ze de op één na beste club van Italië, elk jaar komen ze uit in de Champions League. We zullen wel zien.”

“Uiteindelijk blijft mijn ambitie wel nog altijd de Premier League. Omdat er daar veel directer voetbal wordt gespeeld, met meer ruimte. Ik ben niet bang voor die fysieke strijd. Ik speelde altijd tegen meer robuuste tegenstanders. En op een hele match weet ik dat mijn rechtstreekse tegenstrever het altijd moeilijk zal hebben om me te kunnen bijhouden.”