Wie is Stijn Vlaeminck, sportjournalist, sportanker bij VTM Nieuws én ex-Studio Brussel?

Stijn Vlaeminck is een 40-jarige sportjournalist van VTM Nieuws en Het Laatste Nieuws. De laatste jaren krijgt hij telkens meer en meer media-aandacht, net als Lies Vandenberghe, de vrouw van Maarten Breckx en zelf ook sportanker. Tijd om hem wat beter te leren kennen!

Wie is Stijn Vlaeminck?

Stijn Vlaeminck werd geboren op 2 mei 1982 en is een echte Oost-Vlaming. Op moment van schrijven is hij 40 jaar oud. Hij is niet alleen sportjournalist, maar ook sportanker bij VTM Nieuws. Daar vormt hij een team met onder meer Maarten Breckx, Lies Vandeberghe en Jan Dewijngaert. De man specialiseert zich voornamelijk in wielrennen, maar is van alle markten thuis. Zo is hij ook een grote kenner van het atletiek, mede door zijn geschiedenis. Zo werd Vlaeminck in het verleden Belgische kampioen hordenlopen bij de junioren en haalde hij ook meerdere finales bij de senioren.

Sporza Radio

Stijn Vlaeminck heeft een Universitair diploma in de Germaanse talen en begon in 2006 bij Sporza Radio te werken. Amper twee jaar later won hij zelf de Internationale Radioprijs met zijn reportage over de luchtverontreining in Peking omtrent de Olympische Spelen van 2008. Een groot talent, zo blijkt!

Studio Brussel

In 2008 verliet Stijn Vlaeminck Sporza en trok hij naar Studio Brussel. Samen met Linde Merckpoel presenteerde hij er elke weekdag van 12u tot en met 13u Studio Sport, en in 2012 was hij ook te horen bij het ochtendprogramma 'Siska Staat Op!'. Voor het WK in Brazilië (2014) deed hij zelfs samen met Kat Kerkhofs live verslaggeving vanuit Studio Brasil, en ook voor het EK in 2016 en het WK in 2018 brag hij live verslag uit voor de radiozender. In 2019 kreeg de Oost-Vlaming een eigen programma, genaamd 'Bij Vlaeminck'.

VTM Nieuws

In 2020 trok Stijn Vlaeminck de deur van Studio Brussel achter zich dicht en ging hij aan de slag bij DPG Media, waardoor hij als sportjournalist begon te werken bij VTM Nieuws (net zoals Maarten Breckx) en Het Laatste Nieuws. Hij is dus ook een vaste sportanker in het Nieuws en heel vaak op het scherm te zien. Vlaeminck schreef ook enkele boeken, alleen of met enkele andere auteurs.

Enkele foto's van hem:

Stijn Vlaeminck toen hij nog bij Studio Brussel werkte:

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link