De clubs met de meeste fans in de Jupiler Pro League

Het Nieuwsblad bracht donderdag aan het licht dat er dit seizoen 10% meer toeschouwers de Belgische stadia bezoeken voor een wedstrijd uit de Jupiler Pro League. Dat is een mooie evolutie, al is het natuurlijk handig om te zien welke clubs de meeste supporters trekken voor hun thuiswedstrijden. Een belangrijke noot hierbij is de bezettingsgraad, want je wil als club natuurlijk liever een gevuld stadion. Wat blijkt: Club Brugge trekt gemiddeld gezien de meeste fans, KAS Eupen het minst.

Gemiddeld aantal thuisfans per JPL-club

Voetbalflitsen maakte een overzicht van de cijfers die Het Nieuwsblad donderdag deelde. Met andere woorden: een lijstje met het gemiddeld aantal thuisfans en de bezettingsgraad per club uit de Jupiler Pro League. We sorteerden de clubs zodat je meteen kan zien wie de meeste supporters trekt. Club Brugge staat op één, Standard op twee en Anderlecht op drie. Deze clubs trekken chronologisch gezien de meeste supporters:

  1. Club Brugge
  2. Standard
  3. Anderlecht
  4. Genk
  5. Gent
  6. Antwerp
  7. KV Mechelen
  8. Charleroi
  9. Union
  10. OH Leuven
  11. Westerlo
  12. KV Kortrijk
  13. RWDM
  14. STVV
  15. Cercle Brugge
  16. Eupen

aantal fans jupiler pro league

Meeste fans jupiler pro league

Al jaar en dag zakken massaal veel Club Brugge-fans af naar het Jan Breydelstadion. Zij staan op plek één wat betreft het meest aantal supporters voor een thuiswedstrijd: