Wie is Peter Morren, voetbalcommentator van Eleven Sports en grote Barcelona-fan?

Peter Morren is een voetbalcommentator van Eleven sports met een verleden bij Medialaan (VTM). Ongetwijfeld heb je hem al eens aan het werk gehoord, maar wie is de man nu eigenlijk echt. Voetbalflitsen zocht het even voor je uit. Eerder stelden we ook al uitgebreid Dirk Deferme aan jullie voor.

Wie is Peter Morren

Peter Morren is een vijftiger uit Kumtich, dat is een deelgemeente van Tienen. De man uit Vlaams-Brabant studeerde communicatiemanagement aan de Hogeschool PLX en slaagde er met grote onderscheiding. Hij was twee jaar aan de slag als Sales representative bij Janssen & Fritsen Sport, maar trok in 1998 naar Medialaan, nu DPG Media. Morren ging er aan de slag als sportanker en sportcommentator. Die job zou hij uiteindelijk 21 jaar uitoefenen. Daarnaast was hij ook actief bij Play Sports van Sporting Telenet.

Voetbalcommentator Eleven sports

In oktober 2019 raakte bekend dat Peter Morren zou stoppen als voetbalcommentator. Hij werd namelijk de nieuwe press- en mediamanager van KRC Genk. Het was altijd zijn droom om bij een Belgische topclub aan de slag te gaan en die droom kwam uiteindelijk in vervulling. Toch zou hij die job maar drie jaar uitoefenen, want in juli 2022 zou hij opnieuw aan de slag gaan als voetbalcommentator. Tegenwoordig werkt hij bij Eleven Sports, waar hij meer doet dan enkel live-verslaggeving. Zo is hij ook editorial coordinator en host van podcasts. Morren heeft met andere woorden ervaring zat! Wist jij trouwens dat Morren een fervent Barcelona-supporter is? Hij schreef zelfs een boek 'Barça mijn club, Barcelona mijn stad'.

Peter Morren is niet alleen voetbalcommentator, maar ook de host van 'Insiders', een podcast van Eleven Sports:

Peter Morren staat gekend als een zeer ervaren, goede en enthouasiaste voetbalcommentator:

Luister maar even naar deze beelden. De remontada van Barcelona tegen PSG. "Het is 6-1, Marc": 

Ook interessant