Chelsea-fans RAZEND op Courtois na prestatie in Champions League: "Wat een kl**tzak!"

Dinsdag won Real Madrid met 0-2 op het veld van Chelsea en plaatst zich zo voor de halve finale van de Champions League. In de eerste helft werd Courtois zeer hard uitgefloten bij elke baltoets, maar desondanks wist hij opnieuw een erg puike wedstrijd te keepen. Hij pakte uit met enkele wonderbaarlijke reddingen. Real-fans waren lyrisch, maar Chelsea-fans verwensten hun ex-doelman Courtois meer en meer. Zij konden het niet verkroppen dat de doelman destijds een transfer forceerde naar Real en het daar nu uitstekend doet. Voetbalflitsen bundelde de opvallendste tweets. 

Chelsea-fans over Courtois

"Een blessure die zijn carriere eindigt zou mijn leven doen slagen"

"Ik haat Courtois met heel mijn ziel"

"F*ck you Courtois!"

"Hij kuste de Madrid badge net voor de fans? Vervloek hem. Wat een kl**tzak."

"Ik haat het hoe Courtois zich goed voelt in de goal"

"Courtois kan oprotten"

Chelsea-fans over Courtois

Ook in de heenwedstrijd kreeg Courtois bakken verwijten over zich heen. Chelsea verzamelde twee grote kansen, maar helaas voor hen was daar telkens weer Thibaut Courtois. 

"Verd*mde Courtois, slang"

"Courtois ga je mama p**pen" 

"Courtois was nooit zo goed voor ons" 

"Courtois deze slang" 

"Courtois vierde de redding overdreven, eens een slang, altijd een slang. Verwacht boegeroep, l*l"

Courtois Engelse pers

Opvallend: het Engelse sportmagazine FourFourTwo zette Courtois in maart 2022 niet bij de tien beste doelmannen te wereld. Hij vindt dat hij onderschat wordt in Engeland en er te hard word aangepakt na zijn vertrek bij Chelsea. “Een Engels magazine zette mij in maart niet bij de beste tien doelmannen ter wereld. Ik moet niet eerste zijn, er zijn veel geweldige doelmannen: Alisson, Mendy, Oblak, Ederson… Maar niet bij de beste tien? Dat is een gebrek aan respect en vreemd, zeker na zo’n seizoen. Misschien komt dat door de manier waarop ik Chelsea verliet, maar ik mis wel wat appreciatie. Ik won twee keer de Premier League, maar wordt daar niet echt voor erkend.", klonk het. 

thibaut courtois fourfourtwo

Thibaut Courtois had het over deze lijst van FourFourtwo. In maart 2022 vonden zij onze landgenoot niet één van de tien beste doelmannen ter wereld. Toch opvallend als je bijvoorbeeld namen ziet als de Gea, Unai Simon en Yassine Bounou. Ongelooflijk!

top 10 doelmannen fourfourtwo courtois

Te weinig respect

Nadat Courtois vorig seizoen de Champions League won, haalde hij al uit naar de haters. Vooral dan naar de Engelse fans in het algemeen. "Ik heb heel wat tweets zien passeren dat ik wel een toontje lager zou zingen vandaag. Ik denk dat het juist andersom was. Ik vind dat ik te weinig respect krijg, zeker in Engeland. Ik zag veel kritiek, ook na mijn sterke seizoen (zaterdag, nvdr). Daarom moest ik ook absoluut deze finale zien te winnen. Voor mijn carrière, maar ook voor mijn naam", vertelde Courtois na de gewonnen Champions League-finale.

Hier zie je de volledige persconferentie met Thibaut Courtois:

Chelsea

Ook vorig seizoen stond Thibaut Courtois al tegenover zijn ex-club Chelsea in de Champions League. In de heenmatch, op Stamford Bridge, werd Courtois heel de wedstrijd uitgefloten door de Chelsea-supporters. "Het is heel spijtig. We hebben toch 4 mooie jaren gehad samen. Maar eigenlijk kan het mij niet al te veel schelen. De mensen fluiten je hier in het stadion uit, maar op straat zijn ze de eerste die een foto komen vragen. Ik ben nog steeds dankbaar voor mijn tijd in Londen.", zei Thibaut Courtois destijds. De Rode Duivel boekte successen met The Blues, maar forceerde een transfer naar Real Madrid. Dat werd hem niet in dank afgenomen en vele Chelsea-fans noemen hem nu een verrader of een 'slang'. 

Thibaut Courtois over Chelsea-fans

Ook interessant