Ex-JPL-smaakmaker met 40 goals na meer dan 1 jaar zonder club dicht bij transfer naar ... 2de Nationale

We schrijven 13 mei 2018. Club Brugge is net kampioen geworden op het veld van Standard, dat bijna uitpakte met dé comeback van de eeuw. De Rouches haalden maar net play-off 1, maar waren in diezelfde play-offs amper te stuiten. Dat deden ze onder impuls van twee bijzonder getalenteerde mannen: Edmilson Junior - die onlangs Standard nog eens kwam bezoeken - en Mehdi Carcela. Die laatste is vier jaar later nog altijd op zoek naar een club, nadat Standard zijn contract niet verlengde. Die club zou hij wel eens gevonden kunnen hebben. Hij zou zich namelijk kunnen aansluiten bij Verlaine uit Tweede Nationale.

Mehdi Carcela Verlaine

Mehdi Carcela zou na meer dan een jaar zonder club te zitten dan toch eindelijk een nieuwe club gevonden hebben. Verlaine speelt momenteel in Tweede Nationale en zou in vergevorderde gesprekken zitten met Carcela. Opvallend: ook ex-Standard-speler Jonathan Legaer heeft getekend bij Verlaine. Een heel mooi duo om in Tweede Nationale aan het werk te zien. Legaer is momenteel 36 jaar oud. Mehdi Carcela is 33 jaar oud. Twee spelers met bakken ervaring dus.

Mehdi Carcela zonder club

Wat er ook gebeurt, Mehdi Carcela zal ongetwijfeld de geschiedenisboeken induiken als een van de meest stijlrijke aanvallers in de Jupiler Pro League. Sinds 2008 maakte Carcela deel uit van het A-elftal van Standard, toen in een kampioenenploeg met dikke namen. Wie Carcela zegt, denkt uiteraard altijd terug aan het vreselijke incident met Chris Mavinga. Carcela speelde later onder meer nog voor Benfica, Olympiacos en Granada en kende meerdere passages in Luik. Hij speelde 317(!) matchen, waarin hij 43 keer scoorde en 58 assists had. Op z'n 33e is hij echter nog altijd op zoek naar een club. Die lijkt hij nu eindelijk gevonden te hebben bij Verlaine.

Ook in het seizoen 2010-2011 was Carcela niet te stuiten, behalve door Mavinga dan...