Oost-Vlaamse club degradeert vrijwillig van 2de naar 4de Provinciale: "Te weinig fans"

In het Belgische amateurvoetbal zijn er helaas veel clubs die het definitief voor bekeken houden. Vaak liggen financiële problemen aan de basis. Te weinig inkomsten door een gebrek aan supporters en anderzijds (te) hoge spelerspremies. Eén van die clubs die het financieel erg moeilijk heft, is FC Edeboys uit Wetteren. Zij stoppen er niet definitief mee, maar laten zich wel bewust zakken van Tweede naar Vierde Provinciale. Ze hopen op termijn dat er meer supporters naar de wedstrijden komen kijken.

KFC Edeboys Vierde Provinciale

FC Edeboys is een Oost-Vlaamse club uit Ten Ede, een gehucht van Wetteren, en bestaat ondertussen zestig jaar. De amateurclub komt dit seizoen uit in Tweede Provinciale en doet het daar niet onaardig. Met een zesde plek en 24 punten na zestien speeldagen draaien ze mooi mee in de subtop. Sportief loopt het lekker, maar financieel gaat het een stuk minder. Het is voor hen niet langer mogelijk om een gezonde club te zijn in Tweede Provinciale, en daarom koos het bestuur er definitief voor om in Vierde Provinciale uit te komen. De A-ploeg verdwijnt definitief, terwijl de B-ploeg de nieuwe eerste ploeg zal vormen vanaf volgend seizoen.

Te weinig supporters

"Uiteraard is het jammer dat we zo’n beslissing moeten nemen, maar we kunnen niet anders. De voorbije twee wedstrijden telden we amper dertig betalende supporters op onze tribune. Ook de inkomsten van onze kantine vallen tegen. Als je als club in tweede provinciale geen inkomsten hebt, is de situatie niet houdbaar. Op dat lagere niveau heb je een groter ‘onder-de-kerktorengevoel’. Voetbal is daar een veel socialer gebeuren. Hopelijk helpt dat om de supporters opnieuw naar het voetbal te krijgen.", aldus Peter Van Hoecke, voorzitter van FC Edeboys. Toch is het doel om volgend seizoen snel te promoveren naar Derde Provinciale. Een opvallende beslissing van deze Oost-Vlaamse amateurclub. Zie het als een doorstart in Vierde Provinciale.

Het droevige nieuws viel te lezen op Facebook. De club weet ook te melden dat KFC Edeboys de enige ploeg uit Wetteren is die amper tot niet gesteund wordt door de gemeente.

KFC Edeboys heeft rood en geel als clubkleuren: