Ex-Club-smaakmaker met twee goals grote held in stadsderby, binnenkort tegenstander van AA Gent

Zondagavond stond in de Israëlische badplaats Haifa de stadsderby tussen Hapoel Haifa en Maccabi Haifa op het programma. Net zoals Club en Cercle Brugge in België delen ze hetzelfde stadion: het Sammy Oferstadion. Maccabi, het huidig nummer twee uit de Israëlische competitie, haalde het met 0-3 bij de buren van Hapoel, dat vierde staat en daar had het vooral één man aan te danken: Lior Refaelov. De intussen al 37-jarige Israëliër was met twee goals de grote man voor Maccabi, dat in blessuretijd nog een derde goal maakte via Dean David.

Lior Refaelov vs. Hapoel Haifa

Refaelov is absoluut geen nobele onbekende in het Belgische voetbal. De middenvelder streek in 2011 in België neer bij Club Brugge, bij wie hij een zeer succesvolle periode kende. Refaelov werd met blauw-zwart twee keer kampioen (2016 en 2018), won twee Supercups (2017 en 2019) en ook een Beker van België (2015) stond in zijn prijzenkast. In de finale zou hij zijn toekomstige club Anderlecht nekken met een geweldig doelpunt (zie hieronder).

Lior Refaelov Club Brugge Anderlecht

In 2018 besloot Club hem echter van de hand te doen door hem eerst te verhuren aan Antwerp en hem een jaar later definitief te verkopen aan de Great Old. Refaelov bleef doorgaan met prijzen pakken, won de Croky Cup een tweede keer in 2020 en pakte met de Gouden Schoen ook een individuele prijs. In 2021 ruilde hij rood voor paars en ging de creatieve middenvelder voor Anderlecht spelen. Na twee jaar zonder prijs koos hij ervoor om terug te keren naar zijn thuisland.

Hieronder kan je het geweldige doelpunt van Refaelov tegen Anderlecht nog eens herbekijken: