Deze traditieclub die ooit in 1A speelde, kan zondag kampioen worden… in 2e Provinciale!

De legendarische voetbalclub (K)SK Beveren beleefde in de jaren '70 en '80 gouden jaren, met twee landstitels en Europese glansprestaties. Na die periode kende de club echter veel problemen en zakte het jaar na jaar verder weg. Momenteel is de traditieclub in handen van supporters en kan het zondag kampioen worden in Tweede Provinciale C als het de derby wint van KSK Kallo. 

Geschiedenis

(K)SK Beveren won in 1979 en 1984 de Belgische titel en kreeg toen de bijnaam 'klein Anderlecht. Na de titel in 84' ging het echter bergaf. Veel spelers vertrokken en door financiële problemen beleefde de club een woelige periode. Begin 2000 ging het bij de club uit het Waasland terug veel beter, en dit door de vele Ivoriaanse spelers. Het speelde opnieuw Europees, maar door een gebrek aan ervaring kon het niet ver geraken. Hierna ging het opnieuw steil bergaf en kwam er geen redding meer. In het seizoen 2010-2011 fuseerde het met RS Waasland en kwam er een eind aan het 75-jarige bestaan van de club. 

KSK Beveren

Uit de fusie ontstond later Waasland-Beveren, dat enkele jaren in 1A voetbalde, maar KSK Beveren bleef wel bestaan onder een nieuwe naam en voor damesvoetbal: Yellow Blue Beveren. Zij spelen met het oude logo én in dezelfde kleuren. Wat later volgde ook het mannenvoetbal en momenteel zijn ze al actief in Tweede Provinciale. Het is de eerste en voorlopig enige club in België die volledig door fans bestuurd wordt. Waasland-Beveren probeerde vaak om het oude stamnummer 2300 terug te krijgen, maar dit is niet gelukt doordat beide clubs het al jaren aan de stok hebben met elkaar. 

Kampioen

Zondag kan het promoveren naar Eerste Provinciale als het de derby wint van KSK Kallo. Momenteel hebben ze vier punten meer dan eerste achtervolger Haasdonk en kunnen ze het seizoen schitterend afsluiten met een derby-overwinning. Binnenkort terug in 1A?

KSK beveren tweede provinciale

Ook interessant