BOTTE BIJL? Deze spelers pakten meeste kaarten in JPL afgelopen seizoen, mét Noa Lang

Het seizoen in de Belgische competite zit erop. Dit wil zeggen dat er opnieuw heel wat lijstje kunnen gepubliceerd worden. Deze keer maakten we een lijst op met de spelers die de meeste kaarten pakten afgelopen seizoen. In het lijstje vinden we heel wat interessante namen terug zoals Noa Lang van Club Brugge en Michael Murillo van Anderlecht.

Meeste kaarten seizoen 21/22

Op de eerste plaats vinden we De Smet terug. De verdediger van Beerschot kende een ongelukkig seizoen en pakte maar liefst drie rode kaarten. Met daarnaast ook nog eens zeven gele kaarten spant hij de kroon. Net onder De Smet vinden we Verstraete terug. De pitbull van Antwerp is niet vies van een stevie tackle en dat laat zich ook zien in het kaartentotaal. Hij pakte afgelopen seizoen tien gele kaarten en één rode kaart.

Ook plaats voor Noa Lang

De opvallendste naam in het lijstje is misschien wel die van Noa Lang. De aanvaller van Club Brugge staat niet gekend als een vuile speler, maar laat zich wel graag opmerken met uitdagende reacties tegenover de tegenstander of de supporters. In totaal pakte hij dit seizoen zes gele en twee rode kaarten, niet weinig voor een aanvallend ingestelde speler. 

Lijstje werd opgesteld op basis van gegevens op Transfermarkt, rode kaarten tellen dubbel.

Ook interessant