Wie is Robin Mirisola, 16-jarig talent van KRC Genk dat zijn kans krijgt bij Jong Genk in 1B?

Dat KRC Genk beschikt over een uitstekende jeugdopleiding, is een open deur intrappen. De Limburgers staan sinds jaar en dag garant voor de ontwikkeling van toptalenten. Denk maar aan Courtois, De Bruyne en recent nog El Khannouss en Oyen. En er staat nog heel wat volk te trappelen... Eén van hen is Robin Mirisola. Leer de jongeman hier wat beter kennen.

Wie is Robin Mirisola van KRC (Jong) Genk?

Robin Mirisola is een Belgische, actieve voetballer van KRC Genk, die uitkomt voor Jong Genk in de Challenger Pro League. Mirisola is geboren op 8 december 2006 en is momenteel dus nog maar zestien jaar. De centrumspits is een jeugdproduct van de zuiverste soort: hij loopt er namelijk al rond sinds zijn vijfde levensjaar. Hij groeide er gestaagd door en werd in 2022 een vaste waarde bij de U18. Vorig seizoen mocht hij zelfs debuteren in 1B met Jong Genk, tegen Dender. In de huidige campagne krijgt hij volop zijn kans: Mirisola stond twee keer aan de aftrap en droeg zo bij aan de 6 op 6 van de Genkies.

Robin Mirisola nationale jeugdreeksen

Dat Mirisola geen onbekende naam is in de Belgische nationale jeugdreeksen, hoeft niet te verbazen. De 1,82m lange spits maakte in november 2021 zijn debuut voor de U16 en vond er onder andere het net tegen Nederland. In het najaar van 2022 volgde ook zijn debuut bij de U17. Onder coach Bob Browaeys speelde hij al negen keer mee, waarin hij drie keer raak trof. Een naam om in de gaten te houden!

Ook interessant