Wie is Tudor Mendel-Idowu, 18-jarig talent van Anderlecht dat overkwam van Chelsea?

Bij Anderlecht waait er dit seizoen een volledig nieuwe wind door de selectie. Mannen als Adrien Trebel en Aristote Nkaka bliezen eindelijk de aftocht en Jesper Fredberg haalde de laatste weken de ene na de andere nieuwe speler binnen. Eén van hen is Tudor Mendel-Idowu. Hij debuteerde nog niet voor de hoofdmacht, maar hieronder kan je hem al beter leren kennen.

Wie is Tudor Mendel-Idowu van Anderlecht? 

Tudor Mendel-Idowu is een Engelse, actieve voetballer die sinds dit seizoen uitkomt voor Anderlecht. Mendel-Idowu is geboren op 15 januari 2005 en is op moment van schrijven achttien jaar. De rechtsbuiten leek op weg naar Barcelona, maar Mendel-Idowu verkoos uiteindelijk het project van Anderlecht, dat hem transfervrij overnam van Chelsea. De Engelsman is nog jong en wordt voorlopig bij de RSCA Futures gestald om ervaring op te doen. Op speeldag één loonde dat meteen, Mendel-Idowu trof heerlijk raak tegen Dender.

Tudor Mendel-Idowu Chelsea

Tudor Mendel-Idowu is een Chelsea-product pur sang. Hij sloot zich al op jonge leeftijd aan bij de jeugdacademie en groeide er door tot de U18. Daar toonde hij vorig seizoen zijn kunnen: in de U18 Premier League stond hij twaalf keer op het veld, waarin hij zes keer scoorde en drie assists gaf. Mendel-Idowu was overigens ook al drie keer trefzeker in vier matchen voor de U18 van Engeland. Hij scoorde als invaller twee keer tegen Schotland bij zijn debuut.

Ook interessant