Wie is Ishaq Abdulrazak, 20-jarige miljoenentransfer van Anderlecht en basispion van RSCA Futures?

Het gaat Anderlecht de laatste tijd opnieuw wat voor de wind. Onder leiding van sterkhouders Bart Verbruggen en Islam Slimani zijn de Brusselaars de afgelopen weken aan een opmars in het klassement bezig. Zo duikt RSCA opnieuw de top acht in, waardoor het steeds meer kans maakt op PO2-deelname. Die goede prestaties staan in contrast met deze van de RSCA Futures in de Challenger Pro League. De Anderlecht-youngsters pakten 1 op 12 na de kwalificatie in de Promotion play-offs. De focus ligt er echter op persoonlijke ontwikkeling. Zo ook voor Ishaq Abdulrazak. Leer hem hier wat beter kennen.

Wie is Ishaq Abdulrazak van Anderlecht RSCA Futures?

Ishaq Abdulrazak is een Nigeriaanse, actieve voetballer van Anderlecht die uitkomt voor de RSCA Futures in de Challenger Pro League. Abdulrazak is geboren op 5 mei 2002 en momenteel dus twintig jaar. In de zomer van 2022 betaalde Anderlecht een slordige €3 miljoen voor de middenvelder, die overkwam van het Zweedse Norrköping. Abdulrazak begon het seizoen als basispion onder Felice Mazzu, maar na een domme rode kaart op speeldag twee viel hij uit de gratie en speelde hij nog maar twaalf minuten mee. En dus rijpt de jongeling nog bij de RSCA Futures.

Ishaq Abdulrazak RSCA Futures en marktwaarde

Dat Abdulrazak nog geen onafgewerkt product was, werd al snel duidelijk. Daarom ook dat de Nigeriaan dit seizoen ervaring mag opdoen in de tweede klasse, bij RSCA Futures. Daar is hij wél een onbetwiste basisspeler. Hij doet het er overigens zeker niet slecht: vijftien keer stond hij op het veld en daarin scoorde hij twee maal en gaf hij twee beslissende passes. Vorige maand scoorde hij op heerlijke wijze twee keer tegen Lommel. De kans is bestaande dat Abdulrazak volgend seizoen opnieuw z'n kans krijgt hij het eerste elftal. Zijn marktwaarde staat momenteel op €2 miljoen.