Frustrerend... 'voorspelbare' 3de Nationaler speelde al 7 keer gelijk op 12 wedstrijden

KFC HO Kalken, voluit Hoger op Kalken, is een ploeg uit Derde Nationale A. De club staat na twaalf speeldagen op een degelijk zevende plek en verloor nog maar één keer. Het feit dat ze al zeven keer gelijkspeelden kunnen we op zijn zachtst gezegd zéér opmerkelijk noemen. Hun laatste vijf wedstrijden eingden trouwens allemaal op een 0-0 of 1-1 gelijkspel. Zo geraak je natuurlijk niet erg verder...

Hoger op Kalken

KFC Hoger op Kalken werd opgericht in 1944 en speelt in de rood-witte kleuren. Hun thuiswedstrijden worden afgewerkt in het Jozef Plaetinck Stadion. Halverwege de jaren 90 speelde HO Kalken nog in Vierde Provinciale. In 1996 promoveerden ze naar Derde Provinciale en in 1998 naar Tweede Provinciale. In het seizoen 2016-2017 werden ze onder leiding van topschutter Issa Traoré (ex-Lokeren) kampioen in Tweede Provinciale C, terwijl ze in het seizoen 2021-2022 voor het eerst promotie naar de Nationale reeksen afdwongen. In hun tweede seizoen in Derde Nationale staan ze na twaalf speeldagen op een zevende plek. De B-ploeg staat dan weer voorlaatste in Derde Provinciale, met acht nederlagen op twaalf wedstrijden.

Gelijke spelen

Zeven gelijke spelen op twaalf wedstrijden, het is een ongeziene statistiek dat de A-ploeg van HO Kalken dit seizoen met zich meedraagt. De Oost-Vlaamse club verloor weliswaar nog maar één keer, maar staat door de vele gelijk spelen in de middenmoot met acht punten achterstand op koploper Wielsbeke. Hun laatste vijf wedstrijden eindigden trouwens allemaal op een gelijkspel: één keer op 0-0 en maar liefst vier keer op 1-1. Op speeldag één en speeldag twee eindigden hun wedstrijden respectievelijk nog op 3-3 en 2-2. Aan de andere kant is de Oost-Vlaamse ploeg dan weer negen matchen op een rij ongeslagen, het is maar hoe je het bekijkt. De bekendste speler met een verleden bij HO Kalken is Laurens De Bock. Hij speelde tot 2000 bij de jeugd van de Oost-Vlaamse ploeg.

KFC HO Kalken heeft een goeie band met KAA Gent en speelde er afgelopen zomer nog een oefenmatch tegen (beloften):

Ook interessant