Vorig seizoen JPL-revelatie, nu ook de grote held bij zijn land met 5 goals in 133 minuten

Ayase Ueda ruilde afgelopen zomer Cercle Brugge in voor de Nederlandse kampioen Feyenoord. De transfersom: negen miljoen euro. Best een koopje als je weet dat de jonge Japanner vorig seizoen clubtopschutter werd met 23 goals in 42 matchen. Ueda wordt ook bij de Japanse nationale ploeg steeds belangrijker en hij is goed op weg om de vaste, nieuwe nummer negen te worden. In de twee WK-kwalificatiewedstrijden van afgelopen week stond hij twee keer in de basis en scoorde hij daarin maar liefst vijf keer...

Ayase Ueda Japan

Ayase Ueda is bij Feyenoord nog geen titularis, maar bij Japan is hij dat wel. In de WK-kwalificatiematchen tegen Myanmar en Syrië scoorde hij respectievelijk drie en twee keer. Telkens werd met 5-0 (of 0-5) gewonnen en de ex-Cercle Brugge-spits maakte veel indruk. Als je weet dat hij één keer 67 en één keer 66 minuten meespeelde, zit hij aan vijf goals in 133 speelminuten. Dat is gemiddeld één doelpunt om de 27 minuten. Oké, de tegenstanders zijn van een zeer laag niveau, maar het zijn toch aardige statistieken die ons zullen bijblijven. Japan is trouwens in uitstekende doen. Zo wonnen ze in 2023 bijvoorbeeld van Peru, Duitsland, Turkije, Canada en Tunesië. Nu al een potentiële revelatie voor het WK van 2026. Ook Junya Ito doet het uitstekend bij de Japanse nationale ploeg. Zo was hij tegen Syrië goed voor maar liefst vier assists!

De twee goals van Ayase Ueda vs Syrië:

Ayase Ueda vs Utrecht

Ook in de Feyenoord kon Ayase Ueda bij vlagen al potten breken. Zo scoorde hij tegen Utrecht de vierde goal in de 1-5 uitoverwinning.

Ook interessant