Anderlecht-flop vindt eindelijk zijn beste vorm terug: 6 goals in 5 matchen voor club en land!

Ken jij Mahmoud Trezeguet nog? In een ver verleden speelde de Egyptenaar nog elf wedstrijden voor Anderlecht, maar hoge toppen scheren bij paars-wit lukte hem echter nooit. Toch speelde de Anderlecht-flop nog 64 duels voor het Engelse Aston Villa. Sinds begin juli 2022 speelt de flankaanvaller voor Trabzonspor in Turkije, de ploeg die twee seizoenen geleden kampioen werd in de Süper Lig. Zijn seizoensbegin was lastig, maar nu lijkt Trezeguet eindelijk zijn beste vorm teruggevonden te hebben met zes goals in vijf wedstrijden.

Mahmoud Trezeguet Anderlecht

Mahmoud Trezeguet streek in 2015 op zijn twintigste neer bij RSC Anderlecht. De jonge flankaanvaller werd er gehuurd van El Ahly en één jaar later ook definitief overgenomen. Bij paars-wit kon hij echter nooit slagen en werd hij uitgeleend aan Moeskroen en Kasimpasa. Daar deed hij het uitstekend en versierde hij een transfer naar Aston Villa. Na een uitleenbeurt aan Basaksehir zou hij in juli 2022 opnieuw een definitieve transfer maken naar Turkije, deze keer naar Trabzonspor. 

Trezeguet Trabzonspor

Vorig seizoen was Mahmoud Trezeguet goed op dreef met elf goals en zeven assists in 28 competitiewedstrijden. Zijn seizoensbegin verliep deze keer moeilijk, maar nu lijkt hij zijn beste vorm teruggevonden te hebben. De Egyptische flankaanvaller lijkt eindelijk verlost te zijn van zijn enkelblessure en heeft zijn basisplek heroverd. Met drie goals in zijn laatste drie matchen stuwde hij Trabzonspor naar een knappe vierde plek. Afgelopen weekend scoorde hij zelfs twee keer op het veld van Gaziantep FK (1-3 winst). Ook Chancel Mbemba, die andere ex-Anderlecht-speler, stond afgelopen weekend aan het kanon!

Trezeguet Egypte

Trezeguet is niet onlogisch ook een international van zijn land. Zo kon hij al 65 caps verzamelen voor Egypte en op 29-jarige leeftijd daar al veertien keer scoren. Halverwege november was hij nog trefzeker tegen Djibouti en Sierra Leone in de WK-Kwalificaties in Afrika. Het was de start van een mooie doelpuntenreeks, met ondertussen zes goals in zijn laatste vijf wedstrijden voor club en land. Uitstekend nieuws voor Trabzonspor dat deze man opnieuw zijn topniveau haalt!

Mo Salah en Mahmoud Trezeguet vormen een sterke tandem bij de Egyptische nationale ploeg. Die laatste feliciteerde de Liverpool-speler dan ook na zijn 150ste doelpunt in de Premier League.

Ook interessant