Verdeling Europese tickets in de Jupiler Pro League: wie speelt waar, data en mogelijke tegenstanders

Het seizoen in de Jupiler Pro League zit erop en dus is het tijd om een balans op te maken. Eerder legden we al uitgebreid uit hoe de Champions Play-Offs en Europe Play-Offs werken, maar eveneens interessant om te weten: hoe zit het met de Europese tickets? Dat ligt volgend seizoen iets anders aangezien we even uit de top tien waren gevallen op de coëfficiëntenranglijst. Ook kampioen Antwerp ondervindt daar last van. Hieronder alvast een overzicht van de Europese matchen: wie speelt wanneer en wie zijn de mogelijke tegenstanders?

Antwerp Champions League mogelijke tegenstanders

België is voor het eerst sinds 2013 haar rechtstreekse vertegenwoordiger in de Champions League kwijt. Volgend seizoen zal Antwerp dus aantreden in de play-off (en dus de laatste) voorronde van het Kampioenenbal. Dit zal echter maar één keer voorvallen aangezien de Belgische clubs dit seizoen goed hebben gepresteerd in Europa en België opnieuw in de top tien staat. op 22 of 23 augustus spelen ze de heenwedstrijd, één week later al de terugwedstrijd. Momenteel is enkel Young Boys Bern een mogelijke tegenstander. Ook Dinamo Zagreb, Galatasaray en Kopenhagen behoren wellicht tot de mogelijkheden.

KRC Genk Champions League mogelijke tegenstanders

KRC Genk eindigde nog tweede in de Champions' play-offs en mag zich dus ook opmaken voor Champions League-voetbal. Zij beginnen er wel al aan in de derde voorronde. De heenmatch vindt plaats op 8 of 9 augustus, de terugmatch een week later. De mogelijke tegenstanders van de Limburgers zijn Servette en Panathinaikos. Als ze die verslaan, volgt nog de play-off voorronde.

Union Europa League mogelijke tegenstanders

Union liep op enkele minuten na de titel mis en viel door het verlies tegen Club Brugge zelfs nog weg naar de derde plaats in het klassement, die recht geeft op een plekje in de play-off (en dus laatste) voorronde van de Europa League. Die matchen worden gespeeld op 24 en 31 augustus. Voor de mogelijke tegenstanders van Union is het nog koffiedik kijken, maar deze ploegen zijn ook al zeker van de play-offs: Ajax, LASK Linz, Cukaricki Belgrado, FC Lugano en Aberdeen.

Club Brugge KAA Gent Conference League mogelijke tegenstanders

Dan rest er ons nog Club Brugge en KAA Gent, respectievelijk vierde in de Champions play-offs en winnaar van de Europe play-offs. Beide ploegen komen uit in de tweede voorronde van de Conference League en moeten in totaal drie voorrondes overleven om in de poulefase te geraken. De lijst van mogelijke tegenstanders lijkt eindeloos: Petrocub Hîncesti (Mol), Vojvodina Novi Sad (Ser), Luzern (Zwi), Bohemians Praha (Tsj), Beitar Jerusalem (Isr), Hammarby (Zwe), Kalmar (Zwe), Zalgiris (Lit), Pogon Szczecin (Pol), Zalaegerszeg (Hon), Kecskeméti (Hon), Debrecen (Hon), Sepsi (Roe), Gabala (Aze), Borac (Bos), Sabah (Azb), Ordabasy (Kaz), Aktobe (Kaz), Celje (Slo), Auda (Let), Differdange (Lux), Torpedo Zhodino (Wru) + ploegen uit eerdere voorrondes.

Datums voorrondes Conference League Gent en Club Brugge:

- Tweede voorronde: 27 juli en 3 augustus
- Derde voorronde: 10 augustus en 17 augustus
- Play-offs: 24 augustus en 31 augustus