8 jaar geleden... België wint SPEKTAKELSTUK van Frankrijk met 3-4, hier spelen de XI van toen nu!

Op 7 juni 2015 wonnen de Rode Duivels met 3-4 van Frankrijk, een memorabele wedstrijd ongeacht haar vriendschappelijk karakter. Maar liefst 81.000 fans waren in het Stade de France getuige van een ongelooflijke wedstrijd met veel doelpunten, gelukkig voor ons met een positieve afloop. Het is vandaag exact acht jaar geleden dat dit gebeurde, dus bij Voetbalflitsen blikken we met plezier nog eens terug op deze wedstrijd. Tegenwoordig zijn dergelijke oefenmatchen minder gebruikelijk wegens het invoeren van de Nations League.

Frankrijk-België 3-4 samenvatting

Marc Wilmots stelde volgende ploeg op: Thibaut Courtois in doel, Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Nicolas Lombaerts en Jason Denayer in de verdediging. Het middenveld bestond uit Axel Witsel, Marouane Fellaini en Radja Nainggolan, terwijl Christian Benteke, Dries Mertens en Eden Hazard het aanvalstrio vormden. Vielen nog in tijdens deze vriendschappelijke interland: Leander Dendoncker, Mousa Dembélé, Nacer Chadli, Romelu Lukaku en Yannick Carrasco. Vooral Denayer, Fellaini en Nainggolan waren die dag ongezien goed.

frankrijk belgië 3-4 throwback

Spectaculair wedstrijdverloop

Het wedstrijdverloop was er ééntje om u tegen te zeggen. Marouane Fellaini scoorde in de eerste helft maar liefst twee keer. In de 17de en in de 42ste minuut zorgde hij voor een comfortabele en onverhoopte 0-2 ruststand. Het beterde alleen maar, want Radja Nainggolan zette de 0-3 op het scorebord na amper 50 minuten. Mathieu Valbuena kon de eerredder scoren in de 53ste minuut, maar slechts één minuut later kregen ook de Belgen een strafschop, die Eden Hazard uiteraard fijnloos omzette, 1-4! Het werd nog even bibberen toen Nabil Fekir en Dimitri Payet de 2-4 en 3-4 scoorden in de 89ste en 90ste minuut, maar uiteindelijk konden de Rode Duivels toch een prachtige zege boeken.

Oké, het was slechts een vriendschappelijke match zonder weinig inzet, maar beide landen stelden toch een knappe ploeg op. Zo trad Frankrijk aan met Hugo Lloris, Bacary Sagna, Benoït Trémoulinas, Laurent Koscielny, Raphaël Varane, Blaise Matuidi, Mathieu Valbuena, Moussa Sissako, Yohan Cabaye, Antoine Griezmann en Olivier Giroud. Toch geen onaardig ploegje. Hieronder kan je een samenvatting zien van deze prachtige wedstrijd: