Heeft KRC Genk eindelijk de code van Antwerp gekraakt?

Op de tweede speeldag van de Champions Play-offs nemen Antwerp FC en Racing Genk het zaterdagavond tegen elkaar op. Antwerp verloor haar openingswedstrijd tegen Anderlecht, terwijl Genk een onverwachte overwinning behaalde tegen Union SG. Gaan ze door op dit elan en smeren ze Antwerp een tweede nederlaag op rij aan?

Wil je zelf ook een online sportweddenschap afsluiten? Registreer je dan bij Unibet!

Racing Genk in vorm

Racing Genk is uitstekend aan de play-offs begonnen. Nochtans kregen ze met titelkandidaat Union een zeer sterke tegenstander over de vloer. De Brusselaars waren bovendien al 25 wedstrijden ongeslagen. Aan die uitstekende reeks maakte Genk dus een einde.

Ze begonnen meteen met full power aan de wedstrijd. Union doelman Anthony Moris maakte onder de Limburgse druk een zeldzaam foutje. Toluwalase Emmanuel Arokodare profiteerde en zette in de 27e minuut de 1-0 op het bord. Nadien kwam Union nooit nog echt in de wedstrijd.    

Antwerp verliest openingswedstrijd

Bij Antwerp hebben ze voor de achtste keer op rij niet kunnen winnen van Anderlecht. Nochtans begonnen de bezoekers uitstekend aan de wedstrijd. Tot vlak voor de rust Owen Wijndag met rood richting de kleedkamers gestuurd werd, na een opstootje met Thorgan Hazard. Vanaf dat moment nam Anderlecht de wedstrijd in handen en kon Antwerp geen vuist meer maken. Antwerp kan na de 1-1 tegen Union op de slotspeeldag van de reguliere competitie, ook op de eerste speeldag in de play-offs niet winnen.

Voorspelling Antwerp - Genk

Antwerp FC heeft maar liefst vier van de zes laatste onderlinge duels met Racing Genk gewonnen. Toch durven we te stellen dat Genk deze trend aan het doorbreken is. In juni vorig jaar wist Genk al eens een 2-2 gelijkspel uit de brand te slepen. In de heenwedstrijd van de reguliere competitie won Antwerp wel opnieuw, maar met een 3-2 eindstand kreeg The Great Old het toch knap lastig. Tot slot versloeg Genk eind december Antwerp met maar liefst 3-0. De eerste overwinning van Genk sinds zeven wedstrijden.

Genk lijkt daarmee de Antwerpse code geraakt te hebben. Zeker na hun overwinning tegen Union én een gedeelde derde plaats in de Champions’ Play-offs verwachten we een zeer gemotiveerd Genk aan de aftrap, met een tweede overwinning op rij.

Bij Unibet kunnen al je combinatieweddenschappen je tot 50% meer opleveren dankzij de Combo Booster! Lees zeker ook onze voorbeschouwing op de wedstrijden: Club Brugge - Anderlecht en Westerlo - AA Gent.