OFFICIEEL: Iniesta tekent bij nieuwe ploeg en komt er andere Wereldkampioen tegen

De Spaanse tovenaar Andrès Iniesta heeft eindelijk zijn nieuwe club gevonden. Het was al duidelijk dat de Spanjaard ging tekenen in Azië, maar dat werd pas donderdagmiddag bevestigd. Hij gaat aan de slag bij het Japanse Vissel Kobe. De club staat momenteel op de zesde plaats, maar heeft nog een andere wereldster in zijn selectie: Lukas Podolski.

De Poolse Duitser die met Duitsland wereldkampioen speelde in 2014, is al sinds juli 2017 aan de slag bij de Japanse club. Andrès Iniesta, die met zijn land naar het WK in Rusland gaat, liet direct weten niet in Europa te willen blijven, omdat hij het naar eigen zeggen niet over zijn hart kan verkrijgen om ooit tégen Barcelona te moeten spelen.

De Spaanse International kon ook gewoon eerlijk zeggen dat hij er een aardig centje aan overhoudt, want hij zal wekelijks bijna 100.000 euro meer opstrijken dan bij Barcelona. De hoofdsponsor Rakuten heeft misschien wel de grootste invloed op de grote transfer. De shirtsponsor van Barcelona kocht een aantal jaren geleden de Japanse club op nadat het failliet werd verklaard.