Union hijst zich in het kielzog van RSCA en Club na 4-1 winst vs Antwerp

Antwerp, en dan met name Vincent Janssen, maakte dankbaar gebruik van een cadeautje van Sadiki in de eerste tien minuten van de wedstrijd, maar ging toch met een achterstand rusten na goals van Nilsson en Mac Allister. Kunnen ze dat nog goedmaken in de tweede helft of blijft Union in het kielzog van Anderlecht en Club Brugge?

Gebeurtenissen tweede helft

Tien minuten na rust combineren de twee Unionistische goudhaantjes van de reguliere competitie opnieuw voor de 3-1. Amoura is dit keer aangever voor Puertas die de bal snoeihard voorbij Lammens ramt. Op het uur krult Lazare vanop de zestien meter de bal richting de rechterbovenhoek, maar Lammens staat goed op te letten en kan makkelijk redding brengen. De ingevallen Udoh tekende voor de enige Antwerpse kans in de tweede helft. Zijn schot vertrok veelbelovend, maar was uiteindelijk geen probleem voor Moris. Cameron Puertas zet in het absolute slot nog de kers op de taart met een fantastisch krullend schot in de winkelhaak.

Door puntenverlies van RSCA staat Union op één puntje van de twee leiders!