Spits uit 4e Provinciale scoorde al 34 keer dit seizoen, vorige twee seizoenen maar 21 treffers

Oliver Bitto is dit seizoen echt on fire in Vierde Provinciale B van Antwerpen. De 22-jarige Tsjech is nieuw in de reeks en komt van de City Pirates, die in Tweede Provinciale spelene. Bij die club kon hij de afgelopen twee seizoenen in totaal 21 keer scoren, maar Bitto koos ervoor om mede door zijn studie twee reeksen lager te gaan voetballen. Bij Tubantia Borgerhout scoort hij nu aan de lopende band en trof hij al 34 keer raak. 

Oliver Bitto Borgerhout

De Tsjech scoorde op zijn eentje al meer dan 112 teams uit de Antwerpse provinciale reeksen. "Dat is tot nu toe mijn persoonlijk record", zei Bitto enkele weken geleden in een artikel van 'Sport uit de Regio' uit de Gazet van Antwerpen. "De laatste keer dat ik meer dan dertig goals maakte, was ik nog maar 17 jaar. Dit is echt ongelooflijk. Het enige wat ik moet doen, is een goeie positie uitkiezen en de bal binnentikken: echt mooie goals zaten er tot dusver nog niet tussen. Dat komt nog wel."

Bitto Tubantia Borgerhout

Ondanks dat Tubantia Borgerhout met Bitto een doelpuntenmachine in de rangen heeft, staat de Antwerpse club niet eerste in de rangschikking. Die wordt aangevoerd door Schoten, dat vijf punten voorsprong heeft op Borgerhout, dat zijn beurt terug te vingen is op plaats vijf. De topschutterslijst voert Bitto zelf dan uiteraard weer wel aan.