Niet te stoppen! Ex-JPL-speler met 213 wedstrijden maakt op zijn 39ste transfer naar ... Eerste Provinciale

Supporters van Cercle Brugge kijken soms met weemoed terug naar de periode tussen 2006 en 2009. De Bruggelingen legden toen regelmatig fantastisch voetbal op de mat en in 2008 waren ze zelfs dé revelatie van de Jupiler Pro League. Glen De Boeck kon toen beschikken over een alleraardigst elftal - met Tom De Sutter en Stijn De Smet - en eindigde uiteindelijk vierde in het klassement. Wie daar ook deel van uitmaakte, was de Zimbabwaan Vusumuzi Nyoni.

Vusumuzi Nyoni Ardooie

Na zijn professionele carrière maakte Nyoni nog heel wat ommewegen in het amateurvoetbal: van Dikkelvenne tot Mandel United en KVK Westhoek. Vorig seizoen speelde hij in Tweede Provinciale bij KFC Poperinge, maar nu maakt hij een transfer naar Ardooie uit Eerste Provinciale. Erg straf, want hij is ondertussen al 39 jaar oud. Niet te stoppen dus! Ook Winkel Sport maakte een stunttransfer met de komst van Jérémy Perbet.

Vusumuzi Nyoni

Nyoni streek in 2006 neer bij Cercle Brugge vanuit zijn thuisland Zimbabwe. Samen met zijn landgenoot Gombami bleek hij een echte versterking en knokte hij zich snel in het team. De linksachter verzamelde meer dan 200 wedstrijden in de Jupiler Pro League, verdeeld over Cercle Brugge en Beerschot. Daarin was hij goed voor dertien goals en twintig assists. Maar wist je dat de 39-jarige ondertussen in Eerste Provinciale speelt? 

Bekijk hier een korte video van Nyoni bij Cercle Brugge:

Ook interessant