Wie is Renzo Tytens, 18-jarig Belgisch talent en verdediger van PSV Eindhoven?

Er is zeker nog leven na de Gouden Generatie Rode Duivels. Dat was tegen Azerbeidzjan misschien niet meteen duidelijk, maar er staat wel degelijk veel jong talent te kloppen op de deur van de doorbraak in het profvoetbal. Eén van die jonge snaken is Renzo Tytens, Belgisch talent van PSV Eindhoven. Leer hem hieronder wat beter kennen.

Wie is Renzo Tytens van PSV Eindhoven? 

Renzo Tytens is een Belgische, actieve voetballer die onder contract staat bij het Nederlandse PSV Eindhoven. Tytens is geboren op 23 juni 2005 en is momenteel dus achttien jaar. Hij maakt onderdeel uit van de fameuze 'generatie 2005', waar heel wat toptalenten onder vallen. De linkerverdediger groeide op in Brasschaat, maar koos eigenlijk al vroeg voor de stap naar de Noorderburen: in 2015 sloot hij zich aan bij de academie van PSV Eindhoven. Daar groeit hij gestaagd door...

Renzo Tytens nationale ploeg België

Tytens klom de laatste jaren op in de jeugdreeksen van PSV en speelt sinds vorig seizoen zelfs bij Jong PSV, dat uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie (de tweede afdeling). In het seizoen 2022-2023 verzamelde hij acht matchen en dit seizoen is hij een vaste waarde achterin. Hij verscheen er al drie keer aan de aftrap en gaf een assist tegen Helmond Sport. Tytens is geen onbekende in de nationale jeugdreeksen, want hij debuteerde in maart van dit jaar voor de U18, waar coach Wesley Sonck hem opstelde tegen Zwitserland, Engeland en Kroatië. Een verdediger om in de gaten te houden de komende jaren!

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link