Cijfers bewijzen het: Andreas Skov Olsen doet beter dan deze 5 voorgaande flankspelers van Club

Afgelopen zaterdagavond haalde Club Brugge nog eens ouderwets uit op het veld van promovendus Seraing. Andreas Skov Olsen was de grote man bij blauw-zwart. In de 0-5 overwinning was hij goed voor drie doelpunten en één assist, daarmee verdubbelde hij zijn statistieken in één wedstrijd. De Deen werd in januari van dit jaar met veel verwachtingen weggehaald bij het Italiaanse Bologna, met vier doelpunten en vier assists stelt hij voorlopig niet teleur. 

Andreas Skov Olsen

De voorbije jaren passeerden er al zeer veel goede flankspelers de revue bij Club Brugge. De meeste van hen maken nu het mooie weer in het buitenland. Denk bijvoorbeeld aan Emmanuel Dennis en Arnaut Danjuma die het beide zeer goed doen in respectievelijk de Premier League en La Liga. Op basis van de eerste vijf wedstrijden moeten we toch concluderen dat Andreas Skov Olsen het meeste invloed heeft op blauw-zwart. Een week nadat hij tegen Antwerp zijn eerste doelpunt maakte voor Club Brugge, deed hij dat zaterdag driemaal vlotjes over. Enkel Emmanuel Dennis was in zijn eerste vijf wedstrijden ook viermaal trefzeker, maar die gaf dan ook maar één assist. De balans bij José Izquierdo tussen doelpunten en assists was mooi in evenwicht, van elks had hij er twee. 

Debuterende flankspelers

Ook Arnaut Danjuma kon redelijk overtuigen in zijn eerste vijf wedstrijden met twee doelpunten en één beslissende pass. Anthony Limbombe en Krépin Diatta daarentegen moesten zich in hun eerste vijf wedstrijden nog aanpassen aan de ploeg. De Belg kwam niet tot scoren en kon maar één assist geven terwijl Krépin Diatta nog niet betrokken was bij een doelpunt in zijn eerste vijf wedstrijden. Als we op deze statistieken moeten afgaan dan zien we dat Andreas Skov Olsen enkele grote namen achter zich mag laten. Als de jonge Deen dit niveau kan aanhouden, dan wacht hem een gouden toekomst! Uiteraard zegt dit niet alles, zeker als je weet dat spelers als Danjuma en Izquierdo het later erg goed deden bij blauw-zwart.

Vleugelspelers Club Brugge in hun eerste vijf wedstrijden

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link