De 8 spelers met het duurste shirt bij Kerstactie Pro League, met Club-speler mijlenver op kop

Het is ondertussen een gewoonte dat de Pro League elk jaar een Kerstactie opzet. Tijdens de laatste wedstrijden van 2022 worden dan speciale shirts gedragen die worden geveild voor het goede doel. Dat goede doel is ook dit jaar Younited Belgium, onder het motto 'My team my home'. Er zijn momenteel 35 Younited-voetbalteams in België, een samenwerking tussen voetbalclubs en sociale organisaties. Want iedereen telt mee!

Younited Belgium

Om Younited financieel te steunen, wordt sinds 2015 elk jaar door de Pro League een shirtveiling gehouden tijdens de Kerstperiode. De Jupiler Pro League wordt dan voor één speeldag de Younited Pro League en de spelers dragen speciale shirts die dan geveild worden. Er kan nog tot en met woensdagavond 29 december geboden worden op jouw favoriet shirt. Voetbalflitsen zocht even uit welke tien shirts momenteel het meeste waard zijn.

Shirtveiling Pro League 

Met een prijs van maar liefst €3.700 was het shirt van Mignolet duidelijk het felst begeerd. Genkies Trésor en Onuachu vervolledigen de top drie. Van Antwerp vinden we drie spelers terug in de top acht, namelijk Alderweireld, Janssen en Butez. Ueda van Cercle Brugge en Balikwisha van Standard vervolledigen het lijstje. 

De reclamespot voor de Kerstactie van de Pro League omtrent Younited Belgium:

Een korte kennismaking met Younited Belgium: