Zéér opvallende gast: Club Brugge-legende geeft aftrap voor topper tegen 'gehavend' Anderlecht

Ruud Vormer en Club Brugge, dat is verleden tijd. Toch zal de Nederlandse middenvelder altijd blijven voortbestaan in de harten van de Brugse fans. Aangezien Vormer nu op uitleenbeurt naar Zulte Waregem vertrekt en op het einde van het seizoen transfervrij is, zal hij nooit meer in een Club-shirt aantreden. Toch wilde de landskampioen hem nog een waardig afscheid gunnen voor alle bewezen diensten. En dat afscheid komt er binnenkort aan.

Ruud Vormer aftrap Club-Anderlecht

Club Brugge heeft donderdagmiddag op haar website namelijk aangekondigd dat Ruud Vormer de aftrap zal geven voor Club Brugge-Anderlecht van zondag 15 januari 2023. In Club's eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar zal de Nederlander zo een gepast afscheid krijgen van het Brugse bestuur, fans en spelers. Paars-wit zal trouwens niet op haar sterkst kunnen aantreden in het Jan Breydelstadion, want zo mogen er geen fans afgevaardigd worden wegens de wanpraktijken op Sclessin. Sterker nog: het uitvak wordt opengesteld voor Club Brugge-fans, zo zal het stadion voller zitten dan ooit. Een mooier afscheid kan je Vormer haast niet geven indien deze partij gewonnen zou worden.

Clausule

Eind januari neemt Zulte Waregem het thuis op tegen Club Brugge. Ruud Vormer zal  dan helaas niet mogen aantreden tegen zijn ex-club. Blauw-zwart betaalt namelijk nog loon uit aan de Nederlander en volgens de Jupiler Pro League is het dan verboden om te spelen tegen jouw moederclub. Hetzelfde was in het verleden al het geval bij onder meer Kaveh Rezaei (Charleroi) en Jelle Vossen (Zulte Waregem). Een opvallende clausule in zijn contract zou je het kunnen noemen, maar het is niks minder dan een deel van het reglement. 

Villa Sporza

Tijdens het WK in Qatar dook Ruud Vormer af en toe op in Villa Sporza. Daar sprak hij al over zijn toekomst, dat toen nog onduidelijk leek. “Ik ben op-en-top fit, ook al speel ik geen wedstrijden. Ik heb het nog steeds enorm naar mijn zin bij Club Brugge, waar ik me amuseer tussen de boys. Ik weet dat ik het nog kan, dat voel ik op training. Wat er na dit seizoen volgt? Geen idee. We zien wel wat er zich aandient. Het kan dat ik nog een uitdaging zoek, maar het kan ook dat ik stop. Maar nu geniet ik vooral van een weekje vakantie met Roos en de kids.”, aldus de middenvelder van Club.

Ruud Vormer over toekomst bij Club Brugge stoppen of uitdaging

Play Sports

Vormer was eerder ook te gast in de studio van Play Sports en daar vergelijkte hij zijn situatie bij Club Brugge met die van Cristiano Ronaldo bij Manchester United destijds. "Het is inderdaad een heel moeilijke situatie. Ronaldo zit nog vaak op de bank, maar ik zelfs helemaal niet meer. Het is heel lastig voor de trainer natuurlijk. Hoe je daarmee moet omgaan, is heel moeilijk, maar ik denk dat Ronaldo gewoon lekker relaxed moet blijven en als hij erin komt of in de basis staat, het gewoon moet laten zien. Die man heeft al genoeg bewezen, denk ik", wist de Nederlander te vertellen.

Verder kwam de Nederlander nog eens terug op zijn eigen situatie bij Club: "Het is verschrikkelijk hoe het nu met mij gaat, ook de manier waarop. Het zijn moeilijke momenten. Ik denk dat het natuurlijk wel vaker is gebeurd in de voetbalwereld dat grote spelers uit het niets niet meer bestaan. Hoe je daarmee moet omgaan, is veel praten, de knop omzetten en gewoon doorgaan. Er zijn veel meer dingen dan enkel voetbal."

Jan Mulder over Ruud Vormer

Eerder dit seizoen stelde Jan Mulder zich ook al vragen bij de situatie van Ruud Vormer bij Club: "Ik voel en zie een grote leegte in het Jan Breydelstadion. Ruud Vormer is weg. In dit seizoen onder een nieuwe coach zat hij de eerste weken nutteloos op de bank, en nu zelfs in een spijkerjack op de tribune. Ruud schijnt in no time zó slecht te zijn gaan voetballen dat hij met goed fatsoen niet meer in de selectie voor de Champions League kan worden opgenomen."

"Hij schopt, rare kreten uitstotend, de ballen alle verkeerde kanten op en trainer Carl Hoefkens wil zich niet schamen: zoiets moet de reden van het totale uitvlakken van Vormers naam en faam zijn. Zou Ruud daadwerkelijk op de tribune zitten, of hangt hij thuis gebroken op de bank? Kijkt de geliefde aanvoerder nog naar een wedstrijd van zijn Club op de televisie? Ik wel, en ik mis dat loopje, de corners en zijn analyse van de wedstrijd: ‘Lekker, toch?’", besloot de Nederlandse analist.

jan mulder ruud vormer

Titelwinst

Na de titel van vorig seizoen blikte een eerlijke Vormer al terug op het feit dat hij steeds minder belangrijk werd op het veld: "Die vijfde titel is iets heel speciaal. Het enige spijtige was dat ik heel abrupt opzijgeschoven werd. Toch heb ik de jongens proberen helpen waar ik kon, maar mentaal was het een verschrikkelijk jaar. Ik ben niet altijd de leukste papa geweest. Maar ach, het belangrijkste is dat die titel binnen is. Dat gaan we nu eens lekker vieren.", aldus Ruud Vormer.

Interview Ruud Vormer

Kwaliteiten die Zulte Waregem goed kan gebruiken: het afstandsschot van Vormer!