Exact vier jaar geleden: België schakelt favoriet Brazilië uit op het WK 2018 (VIDEO)

6 juli 2018 zal voor altijd één van de mooiste dagen in de Belgische voetbalgeschiedenis blijven. De Rode Duivels speelden toen op het WK 2018 in Rusland tegen topfavoriet Brazilië. België nam toen revanche tegen de Brazilianen voor het WK van 2002 toen er een geldig doelpunt van Marc Wilmots werd afgekeurd.

Brazilië 1-2 België

De Rode Duivels kwamen goed weg in de eerste minuten: een bal op de paal van Thiago Silva en een grote kans van Paulinho gingen er niet in. Bij de eerste Belgische corner was het wel meteen raak: Vincent Kompany met de goede loopactie en uiteindelijk Fernandinho met het eigen doelpunt. Na een fantastische actie van Romelu Lukaku en een geweldige pegel van Kevin De Bruyne kwamen we op rozen: 0-2. Het werd nog heel spannend in de tweede helft: de 0-3 viel niet, maar de 1-2 wel. In de laatste minuut leek Neymar te scoren, maar na een supersave van Thibaut Courtois, gingen de Rode Duivels naar de halve finale op het WK.

@ffootball.107 Brazil vs Belgium wm 2018🤩💨#belgium#brazil#football♬ Love You So - The King Khan & BBQ Show