Wie is Frank Boeckx, ex-profvoetballer, keeperstrainer van Anderlecht én analist?

Frank Boeckx wordt (althans voor even) de nieuwe keeperstrainer van RSC Anderlecht. Na het ontslag van Felice Mazzu (die al voor een nieuwe uitdaging kan staan), werd beloftentrainer Robin Veldman aangeduid als interim-coach en hij neemt zijn rechterhand Frank Boeckx mee naar de A-kern. Laurent Deraedt, de voormalige doelmannentrainer, verlaat de club. Frank Boeckx kennen we natuurlijk vooral als ex-doelman van onder meer Gent, Antwerp en Anderlecht, maar hij is veel meer dan dat. Tijd om hem even beter te leren kennen.

Wie is Frank Boeckx?

Frank Boeckx werd geboren op 27 september 1986 in Leuven en werd opgeleid bij KVO Aarschot, Lierse SK en Sint-Truiden. Bij de Kanaries zou hij zijn debuut maken op 26 augustus 2005, op speeldag vier tegen KSK Beveren (1-0 winst). Uiteindelijk zou hij 32 wedstrijden keepen voor de Limburgers en daarin zeven keer de nul houden. Vijf jaar later, in de zomer van 2008, versierde hij een transfer naar KAA Gent. Daar zou hij ook zes jaar spelen en 60 keer onder de lat staan.

Gent en Antwerp

Met de komst van Matz Sels en coach Mircea Rednic, werd Boeckx duidelijk gemaakt dat hij geen toekomst meer had bij de Oost-Vlamingen. Hij werd naar de B-kern verwezen en het contract van Boeckx werd in januari 2014 stopgezet. Een half jaar later trok hij naar tweedeklasser Antwerp, waar hij amper één seizoen zou blijven. Medio 2025 verhuisde hij namelijk naar RSC Anderlecht. Daar zou hij vijf jaar actief zijn en 40 wedstrijden keepen. Zijn prijzenkast: 1 Beker van België met Gent en één landstitel met RSC Anderlecht. De fans van paars-wit hebben trouwens al een opvolger voor Felice Mazzu in gedachten.

Hier zien we hem een strafschop stoppen voor paars-wit.

Kampioen met Anderlecht

In 2020 kondigde Boeckx zijn pensioen aan als profvoetballer, hij was toen amper 33 jaar. Lang heeft hij niet moeten zoeken naar een nieuwe job, want in hetzelfde jaar werd hij aangesteld als keeperstrainer bij de jeugd van Anderlecht. Bij paars-wit werd hij erg geliefd nadat hij op 18 mei 2017 kampioen werd met paars-wit op het veld van Charleroi. Aanvankelijk werd Boeckx als derde keeper gehaald, maar na het vertrek van Proto en de flaters van Roef, mocht Boeckx promotie maken. Boeckx heeft ook twee bijnamen: Frank the Tank en Benny (Bax).

Analist

Frank Boeckx kennen we niet alleen als ex-profvoetballer en keeperstrainer, maar ook als analist. Zo was hij al meerdere keren actief bij Sporza en Eleven Sports rondom live-wedstrijden. Zo was hij vorig jaar nog aan de slag als analist tijdens het EK en kreeg hij veel kritiek in Villa Sporza. Of hij straks ook tijdens het WK wordt ingezet, valt nog af te wachten. Zeker omdat hij nu een drukke job heeft bij RSC Anderlecht.

Julie Van Weehaeghe

De partner van Frank Boeckx heet Julie Van Weehaeghe. Zij is digital marketeer en heeft ook haar eigen voedingsblog. Julie is op Instagram onder de naam Hapjesprinses actief, hieronder bundelde Voetbalflitsen enkele foto's:

Ook interessant