Duitse fans razend enthousiast over ex-JPL-duo na 2-1 overwinning: "Altijd in de basis graag!"

Het waren allebei opvallende transfers. Zowel Union-middenvelder Senne Lynen als Cercle-winger Olivier Deman maakten deze zomer de overstap naar de Bundesliga. Ze vonden samen onderdak bij Werder Bremen dat vorig seizoen dertiende eindigde in de Duitse eerste klasse. Die Grün-Weißen betaalden ruim zes miljoen euro om de twee Belgen binnen te halen. Senne Lynen maakte zijn debuut al in de allereerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen FC Bayern. Olivier Deman daarentegen maakte iets later de overstap en mocht op speeldag vijf zijn debuut maken in een 4-2 nederlaag tegen Heidenheim. Hij wist in die wedstrijd echter wel een assist op te tekenen. In de wedstrijd tegen FC Köln stonden ze voor het eerst samen aan de aftrap. De Werder Bremen-fans waren meteen verkocht en Voetbalflitsen bundelde enkele reacties:

Lynen en Deman vs FC Köln

Werder Bremen kwam rond het uur op een 0-1 achterstand nadat een slecht verdedigde corner door Köln-spits Selke werd binnengekopt. Nog geen tien minuten laten stonden de bordjes alweer gelijk wanneer de nieuwe goalgetter van Bremen, Rafael Borré, door het hart van de verdediging wordt gestuurd en koeltjes afwerkt. De comeback was compleet toen Senne Lynen invaller Justin Njinmah 1-op-1 voor de keeper zette. Lynen eindigde de wedstrijd met 97% accurate passen, terwijl Deman net als vorige week zowel aanvallend als verdedigend sterk was.

"Deman en Lynen zijn beiden zo'n geweldige voetballers!"

"Trage start, maar dat was onze beste helft dit seizoen. Lynen en Deman zijn erg actief met en zonder bal. Moge het nog lang zo doorgaan."

"Er is nu echt GEEN reden meer om Lynen en Deman op de bank te laten zitten."

"Wat een upgrade met Lynen en Deman."

"Lynen, Deman en Njimah in de basis volgende week!"

"Belangrijke 3 punten, vanaf nu graag alleen nog maar Lynen en Deman in de basiself en als Keita hopelijk fit blijft... pff"

"Na de eerste 20 minuten dacht ik 'oh god', alles wat daarna kwam, was verdomd sterk!! Lynen, Deman en ook Borré moeten in de toekomst zeker in de basis staan! Zeer belangrijke jongens."

"Vanaf nu graag altijd Deman en Lynen in de basiself."

Bekijk hieronder wat de ambities dit seizoen volgens Senne Lynen zijn voor Werder Bremen:

Ook interessant