Quasi ongezien: Eerste Nationaler moet in totaal 540 km en 8u reizen voor lastig uitduel

Lokeren-Temse staat na dertien speeldagen alleen op kop in Eerste Nationale en dat is bijzonder straf als je weet dat ze vorig seizoen nog een reeks lager uitkwamen. De fusieclub wil op termijn natuurlijk terug naar de Jupiler Pro League en is alvast op de goede weg. Coach Hans Cornelis beleeft gouden tijden op Daknam, al beseft hij ook dat de club nog heel wat bergen moet verzetten om te promoveren naar de Challenger Pro League. Een lastige trip staat dit weekend voor de boeg. Dan trekt Lokeren-Temse namelijk naar Virton, een busrit van maar liefst 270 kilometer (enkel nog maar de heenrit).

Excelsior Virton

Virton speelde afgelopen seizoen nog in de Challenger Pro League, maar werd er laatste en degradeerde onherroepelijk naar Eerste Nationale. Momenteel staan ze 'pas' elfde, maar toch is het een lastige tegenstander om te bekampen. En dan vooral om praktische redenen, want Virton  is een gemeente in de Belgische provincie Luxemburg. De voetbalclub is met andere woorden gelegen aan het uiteinde van het land en dat betekent dat heel wat clubs zich aan een lange busrit moeten wagen om Excelsior Virton te bekampen. Dat is dit weekend dus het geval voor Lokeren-Temse.

Lokeren-Temse

De selectie en staf van de Oost-Vlaamse club moet maar liefst 270 kilometer overbruggen om zich tot in Virton te begeven. Dat komt met de bus neer op zo'n vier uur rijden, en dan hebben we het enkel nog maar over de heenrit. De wedstrijd staat zaterdagavond om 20u op het programma. Dat wil zeggen dat men niet voor zondagochtend 3 uur terug thuis zal zijn, zeker als men tussentijds (logischerwijs) nog eens de benen wil strekken. Hopelijk kan Lokeren-Temse met de drie punten terugkeren...

De supporters van Virton: