11 Belgen die nog niet geboren werden toen Ibrahimovic zijn debuut maakte in 1999, LOL!

Zlatan Ibrahimovic werd geboren op 3 oktober 1981 en is op moment van schrijven 41 jaar oud. De Zweedse aanvaller van AC Milan is natuurlijk op het einde van zijn loopbaan en eigenlijk niet meer zo belangrijk voor zijn ploeg. Twee weken geleden mocht hij nog met Zweden invallen tegen de Rode Duivels en stond hij op het veld met spelers die eigenlijk zijn zonen hadden kunnen zijn. Wij bij Voetbalflitsen maakten een opvallend elftal met Belgen die nog niet geboren werden toen Zlatan zijn profdebuut maakte op 19 september 1999.

Profdebuut Zlatan Ibrahimovic

Op amper zeventienjarige leeftijd maakte Ibrahimovic zijn debuut als profvoetballer, toen nog bij de Zweedse club Malmö FF. 24 jaar later voetbalt hij nog altijd, zij het nu bij AC Milan en kampt hij met heel wat blessureleed. In 1999 waren heel wat huidige Rode Duivels nog niet geboren. Denk maar aan een Loïs Openda, Jérémy Doku en Roméo Lavia. Wij hebben elf spelers opgelijst die nog niet geboren werden tijdens het profdebuut van Ibrahimovic. Hoe opvallend!

Belgen nog niet geboren bij debuut Zlatan

Naast Loïs Openda, Jérémy Doku en Romeo Lavia staan ook deze Belgen nog in het elftal: Johan Bakayoko, Amadou Onana, Charles De Ketelaere, Maxim De Cuyper, Zeno Debast, Arthur Theate, Hugo Siquet en Maarten Vandevoordt. Van hen was nog geen sprake toen de Zweedse superspits zijn eerste wedstrijden voetbalde op het hoogste niveau. Of met andere woorden: Zlatan had evengoed hun vader kunnen zijn. LOL!

debuut zlatan ibrahimovic 19 september 1999

Zlatan's profdebuut voor Malmö was niet zo spectaculair als die bij LA Galaxy in de MLS, toen scoorde hij deze fantastische goal!

Net binnen