Belgische ex-jeugdinternational heeft met 2 goals hoofdrol in duel vs Ajax

Over het seizoen van Ajax kan je een documentaire maken. En dan niet een docu met een prachtig einde. De club breekt zowat alle negatieve records en kan sinds vorige week mathematisch al geen kampioen meer worden. Ook afgelopen weekend tegen Sparta Rotterdam ging het mis. De Rotterdammers, die in 2024 nog maar twee keer wisten te winnen, kwamen net na rust 2-0 voor. De doelpuntenmaker voor beide: Arno Verschueren.

Verschueren in Sparta 2-2 Ajax

Nog geen halfuur duurde het vooraleer de Amsterdammers op achtervolgen werden aangewezen. Sparta's Koki Saito legde met een knap passje tussendoor de bal klaar voor Arno Verschueren, die maar binnen te leggen had. Net na rust devieerde diezelfde Verschueren een schot uit de tweede lijn van Pelle Clement. Ajax-doelman Ramaj stond op het verkeerde been en opeens was het 2-0. Ajax vocht nog terug en goals van invallers Akpom en Bergwijn zorgden voor een 2-2 eindstand. Zo wint Ajax opnieuw niet, wat nog maar twee keer in de laatste elf wedstrijden lukte. 

Arno Verschueren

De 26-jarige Belg genoot zijn jeugdopleiding bij Lierse, Westerlo en OH Leuven. Hij maakte in 2014 zijn debuut voor de eerste ploeg van Westerlo onder Dennis van Wijk. In 2016 maakte hij de stap naar NAC Breda, waar hij meer dan 100 wedstrijden zou spelen en in zijn eerste seizoen een belangrijke rol had in de promotie naar de Eredivisie. In 2020 verruilde Verschueren Breda voor Lommel. In de winter van 2022 leende Sparta Rotterdam hem, waarna het hem tot 2025 vastlegde. Tussen 2012 en 2016 speelde hij voor verschillende jeugdreeksen van de Belgische nationale ploeg. 

Arno Verschueren 2023/24

De middenvelder is opnieuw bezig aan een goed seizoen. In 2022/23 was hij goed voor tien goals en vier assists en nu zit de Belg aan zes goals en twee assists. Sparta kent een seizoen van ups en downs, maar staat mede dankzij de goals van Verschueren op een veilige tiende plek met 31 punten. 

Bekijk hieronder de tweede goal van Arno Verschueren tegen Ajax:

Westerlo, één van de ex-clubs van Verschueren, wordt mogelijk gesanctioneerd na de slotfase tegen Genk...