Deila vergeleken: de laatste tien Club Brugge-trainers en hun PPW

Het stond in de sterren geschreven. Ronny Deila werd maandagochtend ontslagen als trainer van Club Brugge. De 2-1 nederlaag tegen Sint-Truiden op zondagmiddag zal daar zeker voor iets tussen zitten, maar het was al langer te voorspellen dat de dagen van de Noor in de West-Vlaamse hoofdstad stilaan geteld waren. De status van toptrainer bij Standard is hij nu kwijt, maar wij vragen ons af of hij bij Club Brugge echt wel zó slecht was als de publieke opinie doet geloven. 

Deila vergeleken

*PPW = punten per wedstrijd

Wij namen een kijkje naar de tien recentste trainers van Club Brugge en rangschikten hen op basis van het aantal punten dat ze per wedstrijd pakten. In deze lijst staat Ronny Deila derde, net achter Philippe Clement en vrij ver achter Alfred Schreuder. De kanttekening moet hier gemaakt worden dat Schreuder heel wat minder wedstrijden als coach van Club actief was. Deila houdt onder andere Michel Preud'homme en Ivan Leko achter zich. De Club-fans zullen nog even groen lachen bij het zien van Scott Parker in deze lijst. De Engelsman werd als grote naam binnengehaald vanuit Bournemouth, maar pakte gemiddeld slechts één puntje per wedstrijd en heeft meer dan een jaar na zijn ontslag nog steeds geen nieuwe club.

Het zijn natuurlijk maar enkele statistieken en het spelniveau is hier niet vanaf te lezen, maar toch kunnen we besluiten dat Ronny Deila het verre van dramatisch heeft gedaan bij Club Brugge. Het seizoensbegin verliep wat moeilijk met een reeks van vijf wedstrijden zonder overwinning in september/oktober, maar tussen november en januari verloor Club slechts één wedstrijd. Van februari tot en met zijn ontslag ging het echter heel wat minder met nederlagen tegen Antwerp, Anderlecht, Union, Molde en nu ook Sint-Truiden. 

Het is nu aan zijn vervanger Nicky Hayen om Club terug op de rails te krijgen. Die mag zich gaan bewijzen tegen de stadsrivaal...