Straks voor €16 miljoen weg: rijzende JPL-ster scoort winning goal in eerste cap voor WK-land!

Veel spelers uit de Jupiler Pro League zijn opgeroepen voor hun land. Antwerp-verdediger, William Pacho, is opgeroepen voor Ecuador en speelde dinsdagmiddag zijn allereerste wedstrijd voor het Zuid-Amerikaanse land. In een oefenduel tegen Australië scoorde hij meteen het winnende doelpunt voor Ecuador (1-2). 'The Great Old' zal de sterke verdediger deze zomer kwijtspelen aan het Duitse Frankfurt voor zestien miljoen euro inclusief bonussen. Nochtans kwam hij pas begin 2022 in de Jupiler Pro League voetballen. De fans waren dan ook lyrisch over het droomdebuut van de centrale verdediger. Voetbalflitsen bundelde enkele tweets. Amadou Diawara, de Anderlecht-middenvelder van ooit zelfs €23 miljoen, kon allerminst overtuigen bij Guinee in de vierde kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup.

William Pacho vs Australië

Op het WK werd William Pacho geselecteerd, maar mocht hij geen enkele minuut spelen. Inmiddels is de sterke Antwerp-speler zich aan het ontpoppen tot basisspeler bij zijn land. Met een knappe prestatie, die bekroond werd met de winning goal, konden de fans niet anders dan lovend zijn over de Ecuadoriaan.

"Wat een figuur. Voor mij was Pacho de beste man op het veld."

"Wat een masterclass van Pacho."

"Goeie wedstrijd van Pacho, Rodriguez en Sornoza."

"Pacho de man, de mythe, de legende!"

"Kevin Rodriguez en William Pacho zijn de beste spelers van Ecuador."

"Wat een speler is William Pacho."

De Ecuadoriaan beleefde een echt droomdebuut voor zijn land. De centrale verdediger maakte de winning goal tegen Australië (1-2). Bekijk hieronder het allereerste doelpunt van William Pacho: 

Ook interessant