Cultheld van Club Brugge zet bewust stap terug na nieuwe blessure en tekent bij ... 1e Provincialer

Kennen jullie Sven Dhoest nog? De ex-doelman van Club Brugge kampt opnieuw met een knieblessure en zegt de nationale reeksen vaarwel. De huidige nummer één van FC Knokke is nog steeds titularis bij de Eerste Nationaler, maar heeft beslist vanaf volgend seizoen terug te keren KFC Varsenare in Eerste Provinciale. Bij blauw-zwart werd hem een grote carrière voorspeld, maar de cultheld speelde amper één wedstrijd voor Club Brugge. Een andere ex-Club Brugge-doelman, Stijn Stijnen, is op weg naar de titel met Patro Eisden in Eerste Nationale.

Sven Dhoest KFC Varsenare

De 28-jarige doelman pakt nog geregeld punten voor FC Knokke, maar lichamelijk heeft hij het steeds moeilijker. Vandaar dat we de ex-doelman van blauw-zwart volgend seizoen bij KFC Varsenare onder de lat zullen zien staan. Uitgerekend de club waar Club Brugge hem in 2005 kwam weghalen. De keeper van FC Knokke speelde onder meer nog voor Moeskroen, RFC Wetteren en KVC Winkel Sport. Op zijn zeventiende kroonde hij zich tot de held van de dag voor Club Brugge, toen hij een belangrijke penalty stopte tegen Anderlecht. Dit bleek uiteindelijk zijn enige wedstrijd te zijn voor de Bruggelingen. 

In het seizoen 2011/2012 pakte Colin Coosemans een rood karton tegen paars-wit. Zijn vervanger in doel werd Sven Dhoest. Hij pakte meteen een belangrijke strafschop waardoor het 0-0 bleef. Uiteindelijk eindigde de partij op 1-1:

Ook interessant